Mèdia 19/10/2020

Catalunya Ràdio obre una finestra LGTBIQ+ amb 'Ja m'entens'

La ràdio pública estrena un podcast quinzenal per fer pedagogia

Ara
2 min
David Àvila presenta i dirigeix 'Ja m'entens'

BarcelonaDonar veu i, sobretot, fer molta pedagogia. Amb aquest objectiu neix Ja m'entens, un podcast quinzenal centrat en la comunitat LGTBIQ+ i el primer espai de Catalunya Ràdio dedicat al col·lectiu. El periodista David Àvila dirigeix i presenta aquest espai, que s'estrena aquest dimarts i "vol donar a conèixer històries noves i diferents que sovint no tenen un altaveu als mitjans de comunicació per explicar-se". "Ara s'ha instal·lat la creença que els programes dedicats a la comunitat no són necessaris, però encara ens trobem amb casos de nens que pateixen bullying per ser homosexuals o de persones que són assetjades per ser trans. S'ha de fer molt pedagogia", explica Ávila, que remarca que el programa donarà veu "a tot tipus de perfils".

Una de les característiques principals del podcast és que cada entrega serà temàtica i fugirà de ser un magazín tradicional. "Intentarem sempre buscar la part més humana", diu Àvila. Alguns dels temes que es posaran damunt la taula seran qüestions com l'educació LGTBIQ+ a les aules o quines diferències té per als membres del col·lectiu la vida en un poble o en una ciutat. Tot i que els programes tindran una estructura temàtica, hi haurà algunes seccions fixes, com ara Història del pecat, en què l'expert Leopold Estapé repassarà els esdeveniments històrics més destacats de la comunitat, o Més enllà de les Teresines, una secció dedicada a la cultura. L'espai comptarà amb prescriptors culturals i destacats membres del col·lectiu, com el periodista i líder de Ladilla Rusa Víctor Fernández Clares, l'escriptora i activista Bel Olid i el periodista Rubén Serrano.

En el primer programa, que tindrà com a fil conductor "les primeres vegades", Àvila entrevistarà la periodista argentina Diana Zurco, la primera presentadora trans a conduir l'informatiu de la televisió pública del seu país. L'espai també parlarà amb Isaac Sosa, que va rebre amenaces per part d'alguns veïns de Prades per anar vestit de dona l'estiu passat.

stats