Mèdia 02/02/2016

Cindy Crawford anuncia que es retirarà d’aquí 18 dies

Una de les supermodels més aplaudides de la història, i icona dels anys noranta, s'acomiadarà del seu ofici el dia en què compleixi 50 anyshttps://www.instagram.com/kaiagerber/

Joan Callarissa
2 min
Cindy Crawford anuncia  que es retirarà d’aquí 18 dies

BarcelonaTot apunta que Cindy Crawford es va preguntar què li quedava per fer més bé que no havia fet fins ara, i la resposta va ser demolidora. I és que després de gairebé trenta anys treballant amb els dissenyadors més importants del món i amb els fotògrafs més aclamats, poca cosa li pots demanar a un cos que tot i que continua sent meravellós ja no és el que era.

Per aquest motiu, la top nord-americana més admirada de les últimes dècades, sobretot dels anys noranta, ha anunciat que quan compleixi 50 anys deixarà de fer de model i es dedicarà a altres coses. Quines? Doncs encara no se sap, ja que la informació és escassa i només es coneix el que ha explicat ella mateixa a la revista Rhapsody, la publicació de la companyia United Airlines.

“Ja he acabat. He treballat amb tot de fotògrafs increïbles. Què més he de fer? No puc estar tota l’estona reinventant-me. No hauria de seguir posant-me a prova. No ho vull fer”, confessa la d’Illinois, que reconeix que no desapareixerà dels mitjans perquè sap que és una icona i ho serà fins que es mori. “Estic segura que seguiran fent-me fotos durant els pròxims 10 anys, però ja mai més com a model”, assegura taxativa.

Tot i que el titular resultava ahir contundent llegit en digitals d’arreu del planeta, la informació era més que previsible. De fet, des de molt abans d’aquest 20 de febrer, en què es produirà la retirada de facto, Crawford anava fent passos en aquest sentit. L’últim i més evident: el llibre Becoming, en què repassa en imatges la seva trajectòria i on també deixa anar confessions com ara que li havien fet bullying a l’escola per la piga al llavi que més tard es convertiria en el centre de la seva bellesa.

Relleu generacional

El comiat que la col·lega de Campbell i Schieffer avança coincideix amb el debut de la seva filla Kaia en el món del passarel·la. La petita, de només deu anys, posava recentment amb la col·lecció infantil de Versace, un encàrrec de Donatella que va descobrir al món que Crawford té una successora assegurada i no només per la professionalitat de la nena sinó per la semblança física amb sa mare, que és enorme. Si l’adolescència no li juga una mala passada, és ben possible que la petita Kaia Gerber doni molt de si en la moda.

La carrera de Crawford va començar amb 16 anys quan un fotògraf semiamateur la va fotografiar per a la revista de la universitat i la va animar a anar a Chicago a provar sort com a model. Des de llavors, no va desaparèixer mai més de les passarel·les. D’on sí que va acabar marxant, però, és del cinema, on no se li recorden grans papers ni grans pel·lícules. La seva carrera de model, però, esta atapeïda de fites com ara ser la primera supermodel a aparèixer despullada a Playboy o haver sigut elegida per Shape el 1997 com la segona dona més bonica del món darrere de Demi Moore. Abans de casar-se amb Rande Gerber va estar casada quatre anys amb Richard Gere.

stats