Mèdia 14/08/2015

El Col·legi de Periodistes se suma a les crítiques contra TV3 per l'emissió al 'TN' de la convocatòria del 27-S

L'entitat condemna "enèrgicament" la manipulació dels mitjans públics

Ara
2 min
POSADA EN ESCENA TELEVISIVA TV3 va retransmetre en directe la signatura del decret del 27-S.

BarcelonaEl Col·legi de Periodistes de Catalunya s'ha sumat aquest divendres al "toc d'atenció" a TV3 que van fer la setmana passada el Sindicat de Periodistes de Catalunya i el Consell Professional de la televisió pública arran de l'emissió en directe, durant el 'Telenotícies vespre', de l'acte de signatura del decret de convocatòria de les eleccions del 27 de setembre i el discurs del president de la Generalitat, Artur Mas, i de la posterior entrevista a Oriol Junqueras, en qualitat de cap de l'oposició.

En un comunicat, el Col·legi adverteix que "una cobertura informativa no s’ha de confondre mai amb un senyal institucional", i alerta que "s’han d’evitar decisions que puguin comprometre la independència dels mitjans públics". L'organisme critica, també, la "manca de transparència en la cobertura mediàtica d’un acte de tanta rellevància" i lamenta que la resta de mitjans "no hi tinguessin accés".

"De la mateixa manera que el Col·legi de Periodistes ha estat pioner i contundent en la crítica dels blocs electorals, hem de denunciar amb la mateixa contundència els casos en què s’intenta utilitzar els mitjans públics amb finalitats partidistes i electoralistes", diu el comunicat, que fa una "enèrgica condemna" de la "manipulació dels mitjans de comunicació públics".

En aquest sentit, alerta que "els mitjans públics no poden fer d’altaveu de cap opció política", i en una referència implícita a la Via Lliure de l'Onze de Setembre a la Meridiana subratlla que els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no poden "fer convocatòries encobertes de manifestacions". "S’han de cobrir les manifestacions i expressions cíviques sense prendre partit per cap de les persones o entitats que hi participen i no poden col·laborar en la convocatòria d’actes que puguin comprometre el principi d’imparcialitat", diu el Col·legi, citant el llibre d'estil de la CCMA.

L'entitat remarca que, especialment durant les properes setmanes, marcades per les eleccions del 27-S, els mitjans públics "han de fer bandera del rigor, la professionalitat i d’un respecte escrupolós per la neutralitat", ja que "només així seran fidels al seu mandat de servir la ciutadania". "No s'han de repetir els errors recents", afegeix el Col·legi.

stats