Mèdia 26/09/2019

Comscore pagarà una multa de cinc milions de dòlars per haver falsejat la seva comptabilitat

El servei per mesurar audiències digitals va inflar els seus ingressos en 50 milions de dòlars

Ara
1 min
Comscore pagarà una multa de cinc milions de dòlars per haver falsejat la seva comptabilitat

BarcelonaComscore, empresa dedicada a mesurar les audiències digitals dels mitjans, ha arribat a un acord amb la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les seves inicials en anglès) dels Estats Units per pagar una multa de cinc milions de dòlars per un cas de frau. La Comissió va fer públic dimarts que l'empresa va inflar en 50 milions de dòlars els ingressos obtinguts entre el febrer del 2014 i el febrer del 2016.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El falsejament dels ingressos va fer possible que, durant set trimestres, Comscore superés les estimacions de vendes fetes pels analistes de Wall Street. Segons la SEC, entre el febrer del 2014 i el febrer del 2016, Serge Matta, ex conseller delegat de la companyia, va realitzar operacions fictícies amb l'objectiu d'augmentar indegudament el seu negoci i fer públics més ingressos dels que en realitat tenia. A més, la companyia va simular que tenia un nombre de clients superior per poder certificar un creixement constant, quan, en realitat, el nombre de clients estava baixant. Per últim, l'empresa no va informar correctament els seus inversors sobre les vendes del seu producte estrella –que és la medició de campanyes digitals– i va assegurar que estaven creixent quan estaven caient.

A banda de la multa de cinc milions de dòlars, Serge Matta haurà de pagar 700.000 dòlars i tornar a l'empresa 2,1 milions de dòlars procedents del seu sou i la venda d'accions de la companyia. La SEC assegura que Matta va enganyar els comptables de Comscore.

Després de fer-se públiques aquestes informacions, dimarts les accions de Comscore van caure un 4,7%.

stats