Mèdia 07/03/2016

Aprovat el nomenament d'Eladio Jareño com a nou director de TVE

Havia estat cap de premsa de Sánchez-Camacho i fins ara dirigia TVE a Catalunya

àlex Gutiérrez
2 min
Eladio Jareño és el director del centre de RTVE a Catalunya.

BarcelonaEladio Jareño ha estat nomenat aquest dimarts al matí, tal com s'esperava, nou director de TVE. El consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola, convocat de forma extraordinària pel seu president, José Antonio Sánchez, ha aprovat la seva elecció amb el vot favorable de sis dels nou consellers de l'organisme –tots els que van ser nomenats a proposta del Partit Popular–, segons ha informat l'ens públic en un comunicat. Jareño substitueix José Ramón Díez, que va dimitir del càrrec el 25 de febrer després de només un any i mig de gestió.

El director entrant era fins ara responsable de TVE a Catalunya. Sota la seva gestió, s’han viscut alguns episodis polèmics, com l’acomiadament de la periodista Cristina Puig, que va ser declarat improcedent pels tribunals. A més, el consell d’informatius de RTVE –l’òrgan que representa els periodistes del mitjà– va demanar la seva dimissió perquè consideraven que havia censurat la declaració del director de Método 3 al Parlament on acusava Alícia Sánchez Camacho d’estar al corrent de la gravació de La Camarga. Jareño, abans de ser nomenat director de TVE a Catalunya, havia exercit precisament de cap de premsa i cap de gabinet de qui va ser màxima responsable del PP català.

De totes maneres, el seu nou destí com a director de TVE podria ser fugaç: si el PP deixa de governar es produiria amb tota probabilitat una renovació del consell d’administració –que té la majoria de membres proposats pels partits polítics, seguint una certa proporcionalitat– i això derivaria en un relleu tant del president de RTVE com dels seus directius de confiança.

Nascut a Barcelona el 1958, Eladio Jareño és llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, i ja havia tingut càrrecs de responsabilitat a RTVE Catalunya abans de treballar per al PP. Així, entre el 2003 i el 2004 ja havia estat el delegat territorial de la corporació estatal al Principat, un càrrec des del qual, segons la cadena, va afavorir un "increment de la producció pròpia", amb formats com 'Los Lunnis', un programa infantil que s'emetia al conjunt de l'Estat.

L'any 2004, Jareño es va convertir en director de programes infantils i juvenils de TVE sota el mandat de Carmen Caffarel, que havia estat escollida directora general de la corporació pel govern del PSOE. Va seguir al càrrec fins al 2008, quan va fer al salt a l'equip de comunicació del Partit Popular.

stats