Mèdia 14/07/2016

Diumenge, un ARA especial sobre la Guerra Civil

Quan es compleixen 80 anys de l'alçament militar que va provocar el conflicte bèl·lic, dediquem un dossier a la 'revolució dels néts', contra el silenci que durant dècades ha bloquejat la memòria històrica

Ara
2 min
portada ara especial 17 juliol 2016

BarcelonaAmb ocasió dels 80 anys de l'inici de la Guerra Civil, que es compleixen dilluns, 18 de juliol, aquest diumenge l'ARA et presenta un dossier especial sobre la 'revolució dels néts': contra el silenci que durant dècades ha impedit fer memòria del que va suposar la Guerra. En aquest reportatge, els més joves recuperen històries familiars d'aquell període tràgic.

També parlem amb experts per explicar aquest fenomen i donem a conèixer onze testimonis familiars inèdits que ens han enviat els lectors.

Un centenar persones han respost a la crida de l'Ara.cat i ens han enviat les seves històries, sovint molt colpidores, tant del front com de la rereguarda. Hem fet una tria de les més destacades i la gran majoria de la resta –algunes eren massa llargues– les publiquem en un mur de participació a l'Ara.cat que permet a tothom que ho vulgui afegir-s'hi.

A més a més, amb el diari de diumenge venem el llibre 'L'holocaust espanyol' (editorial Base), de Paul Preston. Posem a la venda un nombre d'exemplars limitats i cal encarregar-lo prèviament al quiosc. És una obra que documenta i demostra la voluntat del dictador Franco d'exterminar tota diferència ideològica.

'Bombardeig de Barcelona', 17/03/1938

I, per arrodonir-ho, diumenge et regalem una fotografia dels bombardejos feixistes de Barcelona: la que tens sobre aquestes línies, 'Bombardeig de Barcelona', del març del 1938, del Fons Maluquer de la UB. És la primera d'una sèrie que partir de dilluns –i fins al diumenge 24– oferirem cada dia per un euro, una col·lecció de les set fotos més emblemàtiques de la Guerra.

stats