Mèdia 30/08/2018

Els treballadors de TV3 i Telemadrid condemnen l'agressió al càmera de la televisió madrilenya

L'home va ser confós per un professional de TV3 durant la manifestació convocada per Ciutadans

Ara
2 min
El càmera de Telemadrid agredit ahir enmig de la manifestació convocada per Cs davant del Parc de la Ciutadella.

BarcelonaEls comitès d'empresa de TV3, Catalunya Ràdio i Telemadrid han emès aquest dijous un comunicat conjunt per condemnar "rotundament" la "intolerable agressió" que va patir dimecres a la tarda un càmera de la televisió pública madrilenya que va ser confós per un professional de TV3. Els fets van passar durant la manifestació que havia convocat Ciutadans al Parc de la Ciutadella de Barcelona per protestar, precisament, contra l'agressió que havia patit dissabte una dona en aquell mateix lloc i que, segons aquesta formació, va tenir motivacions polítiques, encara que el presumpte agressor ho ha negat.

"És inadmissible que es vulgui justificar la violència contra aquest treballador amb l'excusa absurda que «se’l va confondre amb un càmera de TV3»", diu el comunicat, i continua: "L'assetjament i la persecució als mitjans de comunicació s'han convertit ja en un problema de seguretat per als equips que cobreixen informacions al carrer. L'agressió al càmera de Telemadrid pel fet de ser confós amb un càmera de TV3 parla per si sola".

Els professionals de les corporacions públiques de Catalunya i Madrid lamenten també que "en l'últim any han proliferat els insults i agressions a treballadors dels mitjans en general" i que "s'han atacat seus i unitats mòbils i s'han interromput i boicotejat les connexions en directe tant de mitjans de comunicació públics com de diversos mitjans privats". Per aquest motiu, exigeixen "als responsables polítics" que "deixin d'alimentar una confrontació partidista que repercuteix molt perillosament en contra els treballadors dels mitjans", i recorden que els treballadors de la informació han de poder exercir la seva feina "amb llibertat i normalitat" per "garantir el dret de la ciutadania a la informació".

La nota també trasllada "solidaritat i suport" al càmera agredit i també "als companys de TV3 i Catalunya Ràdio i altres mitjans per la fustigació irresponsable que han patit en els últims mesos".

Els col·legis de periodistes condemnen l'agressió

Per la seva banda, la Xarxa de Col·legis Professionals de Periodistes d'Espanya "rebutja i condemna" l'agressió al càmera de Telemadrid. En un comunicat difós aquest dijous al matí, l'entitat considera "totalment injustificable l'agressió a qualsevol periodista, càmera o fotògraf, independentment del mitjà en què treballi". Tal com recorda la nota, la víctima va ser agredida "mentre desenvolupava la seva tasca professional" perquè els manifestants el van confondre "amb un company de TV3"."Aquest tipus d'incidents suposen un atac a la llibertat d'informació, un dels pilars bàsics en què s'ha de sustentar qualsevol societat democràtica", afirma la Xarxa.

L'organisme, constituït al mes de juny i que agrupa els nou col·legis de periodistes existents a l'Estat, entre els quals el de Catalunya, "mostra el seu suport total al càmera agredit i se solidaritza amb tots els professionals de la comunicació que en el desenvolupament de la seva tasca s'han d'enfrontar en ocasions a situació de risc, totalment injustificades".

stats