ERC exigeix la dimissió com a consellera del CAC d'Eva Parera, número 4 a la llista de Manuel Valls

Els comuns ja ho havien demanat el mes passat

El grup parlamentari d'ERC ha presentat una proposta de resolució a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per exigir la dimissió de l'exsenadora d'Unió Eva Parera com a consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Parera  ocuparà el quart lloc de la llista encapçalada per Manuel Valls a les eleccions municipals de Barcelona, una candidatura que té el suport de Ciutadans. 

A banda d'exigir la dimissió de la consellera, el text presentat per ERC també insta el Parlament a reprovar-la, ja que considera que durant els últims mesos ha vulnerat de manera "reiterada" els requisits que fixa la llei per ocupar aquest càrrec, així com el codi ètic i de conducta del CAC, un organisme que ha de ser "independent" i "neutral". De fet, segons ERC, Parera s'ha convertit en la portaveu de la candidatura de Valls davant de la premsa. 

A mitjans de març, quan es va fer pública la inclusió de Parera en la llista de Valls per Barcelona, el grup parlamentari d'En Comú Podem ja havia demanat que deixés "immediatament" el càrrec al CAC, una petició que es va fer arribar a la mesa del Parlament i al president del Consell, Roger Loppacher, però que fins ara no ha tingut cap efecte. La consellera també va ser objecte de polèmica a causa de la seva participació en tertúlies d'Onda Cero, malgrat que la llei del CAC prohibeix als seus membres  exercir activitats professionals "de cap mena" en mitjans audiovisuals. Parera va argumentar que les seves col·laboracions eren esporàdiques i no remunerades, i de fet ni tan sols se li va obrir expedient. 

  • Etiquetes