Televisió
Mèdia 26/10/2014

La Festa dels Súpers fa rècord amb 350.000 assistents

En aquesta divuitena edició s'han ofert més activitats que mai, en un recinte ampliat

Ara
2 min
L'edició d'enguany batrà presumiblement el rècord de participació / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl senyor Pla ha estat derrotat, un any més. Però que el resultat fos previsible no ha anat pas en contra del seguiment de la segona jornada de la Festa dels Súpers, que de nou es reivindica com una de les trobades lúdiques i educatives més destacades del país. Enguany s'ha superat el rècord de participació amb 350.000 assistents entre els dos dies (l'any passat, entre dissabte i diumenge, la Festa va rebre 330.000 participants). Ja són divuit anys congregant pares i menuts a l'entorn d'espectacles i activitats. L'Estadi de l'Anella Olímpica de Montjuïc s'ha omplert de colors per celebrar, aquest migdia, el desenllaç de la gran final musical.

El bon temps ha impulsat el poder de convocatòria. Els nens estaven convocats a acudir-hi amb una samarreta que representés la seva cançó. Hi havia per triar: verd fosc ('Kuku Mamba'), taronja ('Inventem'), verd clar ('Somio'), blau ('Connectem') i lila ('Sóc així'). Aquests han estat els colors dominants a la Festa, que combinava música i intervencions dels personatges de la programació infantil de TV3. Enguany s'ha ampliat el recinte fins als 65.000 metres quadrats. Tot i això, durant la jornada de diumenge ha calgut tancar la portada d'entrada, ja que s'havia arribat a la xifra màxima d'aforament, 52.000 persones, segons han explicat fonts de la Festa a l'ARA.

A banda de veure les actuacions musicals i els personatges dels diferents programes, els nens tenen accés a un ventall d'activitats ingent. Hi ha més de 150 propostes gratuïtes repartides per tot el recinte, una xifra rècord, organitzades per més de 60 entitats i empreses. El consolat a Barcelona dels Estats Units, per exemple, muntava un taller de beisbol amb el qual els participants podien familiaritzar-se amb l'argot de l'esport. Hi havia tallers de manualitats, de karaoke, es podia pujar a rocòdroms, muntar en una bicicleta i superar un circuit d'obstacles, jugar a videojocs i jocs de taula, cuinar magdalenes, construir castells per peces... I, el Tricentenari hi obligava, també es podien reviure els jocs amb què es divertien els infants l'any 1714.

A més, els súpers han pogut prendre part de les proves de la supergimcana, fer-se fotos al passadís dels dibuixos animats o participar en el concurs que els permetia pujar a ballar a l'escenari de la Festa. Les activitats estan pensades per a nens de totes les edats i gairebé totes estan adaptades per a discapacitats. La Festa compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, que aprofita per reivindicar el caràcter de la capital catalana com a 'smart city'. Amb tot, els col·lapses de trànsit han dificultat l'accés a Montjuïc a les hores punta.

stats