Mèdia 01/06/2016

Més de 27.000 firmes contra la nova corrida a TVE

La pública emetrà toros aquest dissabte a la tarda, en horari infantil

Ara
1 min
Els toros tornaran dissabte a TVE

BarcelonaLa 1 emetrà dissabte a les 18.00 h una corrida de toros solidària des d'Albacete, un contingut polèmic que ha generat una important resposta crítica a través d'internet. La plataforma Change.org acull una petició per reclamar al consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola que faci marxa enrere i anul·li aquesta transmissió, i que de moment ja ha recollit més de 27.000 suports.

"Mentre els experts, associacions de consumidors, consells audiovisuals, col·lectius animalistes i fins i tot el comitè de drets del nen de l'ONU alerten sobre les conseqüències negatives d'exposar nens i nenes a la violència exercida durant una corrida de toros, la corporació RTVE continua afavorint els interessos del lobi taurí", denuncia la petició, que considera que aquesta emissió "vulnera greument les disposicions sobre protecció de la infància en matèria audiovisual".

El text recorda que la llei general de la comunicació audiovisual prohibeix "l'emissió de continguts audiovisuals que puguin perjudicar seriosament el desenvolupament físic, mental o moral dels menors, i en particular la d'aquells programes que incloguin escenes de pornografia, maltractament, violència de gènere o violència gratuïta". La corrida, a més, s'emetrà dins l'horari de protecció infantil, que va de 06.00 a 22.00 h.

TVE va recuperar l'emissió de toros el 2012 després de sis anys de no emetre aquests continguts, i des de llavors ho ha fet dues vegades més. L'any passat, la corporació estatal va signar un conveni amb diverses entitats taurines pel qual es compromet, entre altres coses, a oferir dues corrides cada any.

stats