Mèdia 24/10/2016

La Generalitat obre expedient a la Cope per utilitzar dues freqüències il·legalment

L'emissora dels bisbes ocupa sense permís el 97.4 i el 100.2 a Lleida, amb la seva marca principal i amb Rock FM

Acn
1 min
Viure sota  les antenes

BarcelonaLa Generalitat de Catalunya ha obert expedient al grup de comunicació Radio Popular, participada majoritàriament per la Conferència Episcopal Espanyola, per emetre sense llicència a través de dues freqüències de la zona de Ponent. Per una d'aquestes, el 97.4 de la FM, l’empresa hi envia el senyal de la seva emissora principal, la cadena Cope, i per l’altra, el 100.2, el grup hi opera amb una altra de les seves marques, Rock FM.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquestes actuacions se sumen a les més de 120 que la secretaria de Comunicació i la direcció general de Mitjans de Comunicació han dut a terme des que van començar l'any contra operadors il·legals de ràdio, televisió i internet. Aquestes iniciatives han desembocat en multes per valor de més de 900.000 euros, segons va anunciar el Govern a l'agost.

L'increment notable de la persecució de les activitats il·legals s'emmarca en el Pla de Govern de la legislatura per motius de normalització de l'espai radioelèctric i també per una qüestió de salut pública, ja que en molts casos aquestes emissions il·legals provoquen que en determinades zones se superin els nivells màxims permesos d'exposició a emissions radioelèctriques. Un exemple és el barri del Carmel de Barcelona, on se sobrepassa de llarg el topall recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

stats