RETRANSMISSIONS
Mèdia 07/05/2019

El grup Som guanya els drets audiovisuals dels castells

El nou acord farà que la productora Batabat, que forma part de Som, assumeixi la creació de continguts sobre cultura castellera

i
àlex Gutiérrez
2 min
L’acord inclou l’emissió de 30 jornades, incloent-hi les sis diades d’especial rellevància.

BarcelonaEl grup Som s’encarregarà de difondre audiovisualment les properes quatre temporades dels castells. Així es va establir dimarts, en un acord signat per la cooperativa cultural i mediàtica i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). Fins ara la XAL era la principal encarregada d’emetre les cites castelleres.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nou acord farà que la productora Batabat, que forma part de Som, assumeixi la creació de continguts sobre cultura castellera, a més d’assumir les emissions de les 30 jornades de què consta la temporada. Això es podrà veure en la nova plataforma Castells.tv, que emetrà via streaming. Pel que fa a la finestra de televisió tradicional, la previsió és que Som ofereixi aquests continguts a les televisions locals que hi estiguin interessades i “especialment a Televisió de Catalunya”.

A més del seguiment del calendari -amb les emissions en directe i els resums- i d’un programa setmanal sobre actualitat castellera, l’acord busca “actualitzar i millorar aquests continguts, ampliar-los i fer-los accessibles de forma gratuïta a tota la comunitat castellera i aficionada al fet casteller”, com asseguraven Som i la CCCC en un comunicat conjunt. Una altra de les branques d’aquest pacte és produir continguts pensats per eixamplar la internacionalització d’aquesta activitat.

Marc Roma i Oriol Cortacans, productors executius de Batabat, seran els que pilotaran aquesta nova etapa d’emissions de castells.

La CCCC és una entitat nascuda l’any 1989 i està formada per 104 colles. Vetlla pel foment del món casteller i per garantir que els riscos inherents a l’activitat quedin coberts per pòlisses d’assegurances. El grup Som treballa en el camp de la comunicació -és editor de revistes com Sàpiens, Descobrir i El Món d’Ahir - i de la cultura, amb les editorials Ara Llibres i Amsterdam, a banda de gestionar la històrica col·lecció Bernat Metge i el projecte La Casa dels Clàssics.

stats