Mèdia 03/01/2015

‘Guerra i pau’ saltarà a la televisió

El clàssic de Tolstoi es gravarà el 2015 i s’emetrà com a minisèrie a la BBC

Joan Callarissa
2 min
‘Guerra i pau’ saltarà a la televisió

BarcelonaEl clàssic que Lev Tolstoi va escriure el 1864 mentre es recuperava d’una fractura al braç, Guerra i pau, tornarà ara al gran públic gràcies a la BBC. El text que va fer cèlebre l’escriptor rus -i que es va publicar per primera vegada en fascicles- estarà ara a l’abast d’una audiència massiva de la mà de The Weinstein Company, responsables, entre d’altres, de films com Scary Movie 5, Scream 4 i Mandela, long walk to freedom.

L’adaptació, que portarà a terme Andrew Davies, està prevista que s’emeti en format de minisèrie, un tipus de producte que se sol utilitzar per a les grans produccions quan s’han d’emetre a la televisió. Amb aquest punt de partida, confirmat per The Hollywood Reporter, ja ha transcendit que la cadena pública britànica ja ha donat llum verda al projecte, que es començarà a rodar aquest 2015.

Entre alguns dels detalls que s’han pogut conèixer hi ha els noms de la parella protagonista. Els escollits per encapçalar la ficció són Paul Dano, reconegut pel seu paper al film 12 anys d’esclavitud, i Lily James, famosa per la seva participació a la sèrie d’època Downton Abbey. Dano serà Pierre Bezukhov, mentre que James interpretarà el paper de Nataixa Rostova.

Un elenc nodrit

Però no només han transcendit els seus noms. Completen el repartiment James Norton, que serà el príncep Andrei Bolkonski, i Stephen Rea, que interpretarà el príncep Vassili Kuraguin. Dos personatges destacats de la narració que estaran acompanyats pels papers d’Ade Edmondson i de Greta Scacchi, que encarnaran el comte i la comtessa Rostov. A més, Jack Lowden donarà vida a Nikolai Rostov, Aisling Loftus farà de Sonya i Tom Burke encarnarà Dólojov.

La protagonista femenina ja s’ha pronunciat respecte al seu treball en aquesta producció. Una participació de la qual destaca els noms de pes que la sustenten. “Estic molt emocionada i em sento privilegiada per poder interpretar el personatge de Nataixa en aquesta coproducció de la BBC i The Weinstein Company, del clàssic de Tolstoi Guerra i pau. És increïble formar part d’un elenc tan prestigiós i participar en aquesta gran adaptació feta per Andrew Davies”.

El rodatge de la ficció, que començarà aquest mateix gener, recorrerà una llarga llista de països, la majoria dels quals de la part més freda d’Europa, i en ple hivern. Rússia, Lituània i Letònia són alguns dels llocs elegits per rodar la minisèrie, que constarà de sis episodis d’una hora cadascun i que dirigirà Tom Harper, realitzador de la sèrie britànica sobre el món criminal Peaky blinders.

The Weinstein Company, que no s’ha interessat per la televisió des de la seva fundació, està encapçalada per un amant d’aquesta novel·la, Harvey Weinstein. “Em vaig enamorar de Guerra i pau de Tolstoi quan la vaig llegir per primera vegada d’adolescent. Posar una història icònica com aquesta a la pantalla amb un repartiment d’aquesta magnitud és una experiència increïble”, ha confessat. A més, aquest cofundador de la productora, ha enaltit la feina de “Lily, Paul i James, actors increïblement talentosos”. “Això permet que puguin captar la magnitud de les paraules de Tolstoi”, avança.

stats