Mèdia 01/07/2021

La HBO també prepara una sèrie documental sobre el cas Wanninkhof i aconsegueix la participació de Dolores Vázquez

La producció se suma al documental de Netflix sobre el mateix assassinat

1 min
Dolores Vázquez en una imatge actual

BarcelonaDesprés de l'estrena a Netflix d'El caso Wanninkhof-Carabantes, ara és HBO Max qui anuncia la producció d'una sèrie documental sobre l'assassinat de la jove Rocío Wanninkhof, que va conduir a l'empresonament injust de Dolores Vázquez, acusada de la mort de la noia. A diferència de la producció de Netflix, el projecte de HBO Max sí que comptarà amb la participació de Vázquez, que parlarà públicament després de vint anys de silenci i exili a Anglaterra. Segons detalla la plataforma, Vázquez recordarà alguns dels moments més durs del seu passat i "tractarà preguntes que encara no han sigut respostes".

La sèrie, produïda per Unicorn, responsable entre altres formats d'El programa de Ana Rosa, consistirà en sis episodis de 50 minuts i s'estrenarà durant la segona meitat del 2021. "La història s'ha explicat moltes vegades, però mai ha estat completa, sempre han faltat protagonistes. Aquesta vegada explicarem la història completa. La realitat supera la ficció, i en aquest cas és més evident que mai. És un thriller carregat de girs inesperats i amb una història personal controvertida i apassionant", ha assegurat Xelo Montesinos, consellera delegada d'Unicorn.

El setembre de l'any 2000 Dolores Vázquez va ser detinguda com a principal sospitosa de la mort de Rocío Wanninkhof, filla de la seva exparella, Alicia Hornos. La policia i els mitjans van construir un retrat d'ella, tacat per la lesbofòbia, que la presentava com una assassina calculadora. Vázquez va ser condemnada per un jurat popular per la mort Rocío Wanninkhof. No va ser fins al 2003, arran de l'assassinat de Sonia Carabantes, que es va descobrir l'autèntic responsable de Wanninkhof, Tony King. Després de passar 519 dies a presó, Vázquez va ser exonerada.

stats