Mèdia 29/04/2016

iCat reivindica el retorn a l'FM en la festa dels seus deu anys

L'emissora celebra l'aniversari amb un 'desconcert' a la sala Apolo

Ara
2 min
Quimi Portet a la festa dels deu anys d'iCat

BarcelonaiCat.cat vol tornar a ser iCat FM. L'emissora cultural de Catalunya Ràdio va celebrar aquest dijous els seus deu anys d'història amb un concert a la sala Apolo de Barcelona en què van participar una vintena de músics, com Quimi Portet, Lluís Gavaldà, Roger Mas, Helena Miquel, The New Raemon, Guillamino, Mazoni, Sanjosex, Joana Serrat, Xarim Aresté o Joan Colomo. De fet, la festa es presentava com un 'desconcert', perquè els intèrprets no van cantar temes propis, sinó que van versionar cançons d'altres artistes.

"iCat ha afavorit i ha estat un aliat dels creadors de l’escena musical catalana aquests deu anys, i ho ha de continuar sent. En el desè aniversari, la volem reivindicar com una marca viva i posar en valor la seva capacitat per aportar continguts també a l’antena de Catalunya Ràdio, adreçats a un públic jove i amb inquietuds culturals", va dir el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, a l'inici de l'acte.

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Santi Vila, va reclamar el retorn d'iCat a les ones: "Hauríem d’aconseguir que ens acompanyi des de totes les plataformes possibles, com abans. Ens hi hem compromès i ho farem". Aquesta petició va ser una constant al llarg de la nit, i molts dels músics que van actuar la van fer seva.

iCat FM es va posar en marxa el 22 d'abril del 2006, quan va agafar el relleu a Catalunya Cultura. Durant sis anys va ocupar una freqüència de l'FM, que combinava amb una important aposta per la ràdio 'online', però l'1 d'octubre del 2012 va desaparèixer del dial com a mesura d'estalvi i des de llavors emet només per internet, amb el nom d'iCat.cat.

Des de la seva arribada a la direcció de Catalunya Ràdio, però, Gordillo ha treballat per recuperar espais per a iCat a l'FM: per Setmana Santa es van incloure a la graella de l'emissora principal del grup cinc programes d'iCat.cat, amb la promesa que això es repetirà els festius intrasetmanals i que a la graella d'estiu es reservaran també alguns espais a aquesta emissora.

stats