Mèdia 13/12/2012

La infermera que va patir la broma dels locutors australians sobre Kate Middleton es va penjar

L'autòpsia confirma que Jacintha Saldanha va morir per asfíxia. Va ser trobada tres dies després de l'incident, penjada en una dependència per a infermeres. Dos presentadors australians es van fer passar per Isabel II i el príncep Carles per obtenir informació sobre l'embaràs de Kate Middleton abans del tràgic succés

Efe
2 min

LondresLa infermera que va ser víctima d'una broma radiofònica sobre Kate Middleton, l'esposa del príncep Guillem d'Anglaterra, va ser trobada penjada tres dies després de l'incident. L'examen forense, fet públic avui a Londres, confirma que va morir per asfíxia. Jacintha Saldanha, de 46 anys, va atendre per telèfon dos locutors de ràdio australians que es van fer passar per la reina Isabel II i el príncep Carles, i va transferir la trucada a una altra infermera de l'hospital King Edward VII de la capital britànica perquè els informés sobre l'estat de la duquessa de Cambridge, ingressada al centre per les fortes nàusees que patia arran del seu embaràs.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Saldanha, mare de dos fills, va escriure tres notes abans que una companya i un guàrdia de seguretat la trobessin morta en una dependència destinada a infermeres el dia 7 de desembre, segons va donar a conèixer la investigació desenvolupada. Scotland Yard investigarà ara les trucades telefòniques i els correus electrònics de Saldanha per intentar aclarir-ne la mort, va afirmar l'inspector de Scotland Yard James Harman.

En una vista que va durar pocs minuts, el responsable de la investigació policial va explicar a la jutge forense, Fiona Wilcox, que es mantindrà el contacte amb les forces de seguretat australianes perquè recullin declaracions de testimonis que puguin ajudar a aclarir les circumstàncies de la mort de la infermera, que va ser trobada penjada. "També tenia ferides al canell", va descriure Harman.

"El servei d'ambulàncies de Londres va ser alertat. En aquest moment no hi ha circumstàncies sospitoses" al voltant del succés, ha subratllat el responsable policial. Dissabte tindrà lloc a la catedral de Westminster una cerimònia en memòria de la infermera, la mort de la qual va provocar que els locutors de l'emissora australiana 2Day FM que van fer la broma es declaressin "destrossats" pels fets.

Després de conèixer la mort de Saldanha, l'hospital va afirmar que la infermera no va ser sancionada, i portaveus de la família reial britànica van assenyalar que no havien presentat cap queixa al centre mèdic per haver divulgat informació sobre l'estat de Middleton. "Tot el contrari, vam oferir el nostre total i més sincer suport a les infermeres i el personal sanitari en tot moment", va sostenir el palau de St. James, residència oficial dels ducs.

La duquessa de Cambridge va ser ingressada el passat 3 de desembre per fortes nàusees i vòmits, la qual cosa va precipitar que la família reial britànica fes públic el seu embaràs. La dona del príncep Guillem donarà a llum el 2013, en un mes encara per determinar, un nen o una nena que es convertirà en el tercer en la línia de successió al tron britànic.

stats