Mèdia 11/11/2013

"Els catalans som gent seriosa, avorrida, muermos": Jaume Sisa a 'El convidat', en 10 frases

El cantant rep Albert Om a casa seva i parla de música, de la seva trajectòria, de la seva joventut, dels catalans, i de molt més

Ara
2 min
Jaume Sisa, protagonista d''El Convidat', amb Albert Om | TVC

BarcelonaJaume Sisa ha estat el protagonista d''El convidat' d'aquest dilluns. Ha rebut Albert Om a casa seva, i ha parlat de música, de la seva trajectòria, del seu nou disc "de rareses", de la seva joventut, del país, i de molt més. Us oferim un resum amb les 10 frases més destacades del cantautor gal·làctic.

1. "Sóc miop de naixement. De petit no podia ser porter de futbol perquè duia ulleres. al veure-hi poc cap enfora, he hagut de mirar endins i segurament això m'ha fet ser d'aquesta mena i fer aquest tipus de cançons que faig

2. "El món dels apartats de correus ha mort. Ja no tenen sentit, no tenen virtualitat. Jo hi vaig encara perquè sóc així, però la gent no ho fa. M'agraden els mons que s'han mort. M'agrada venir a Correus".

3. "No m'agrada fer anys, quan és el meu aniversari m'amago i intento no trucar ningú ni sortir al carrer. Si pogués, tornaria dels 30 als 40, i després altre cop als 30. En aquesta edat la vida és l'òstia, tens tot el temps per endavant".

4. "Per mi, el més normal és viure sol. S'hi està bé. Estar sol és un estat estupendo, perquè pots sortir a buscar companyia. I si estàs acompanyat és molt difícil aconseguir moments de soledat (...). El matrimoni és una convenció social forçada

5. "Quan m'avorreixo m'ho passo la mar de bé, perquè és un tipus d'avorriment que a mi no em pesa, ni em desconsola, ni em neguiteja, ni em molesta gens".

6. "Tinc la sort que els meus pares em van estimar tant -sobretot la meva mare- que em va culminar tota la vida. I no he necessitat reproduir mai un esquema familiar".

7. "Amb la mort de Franco semblava que de cop comencés el món... Inaugurem-lo! Està tot per fer! I està a les nostres mans! Però la República va durar poc, i allò també".

8. "Els catalans som més de patir per la feina, i després si de cas ja mirarem de gaudir una mica quan arribi la Festa Major. A Madrid, la Festa Major la fan cada dia! (...). Els catalans som gent seriosa, avorrida, muermos (...). Sóc tan català que no puc... M'agradaria ser esquimal, negre o indi... però sóc català!".

9. "Sóc de mar. Vaig néixer a Barcelona... però el mar em fa por, el veig com una cosa temible. La mort no em fa por, gens. Un amic em va enredar i he fet el testament, i ara hi penso més... me'n penedeixo".

10. "Encara no sé què hem vingut a fer aquí, no ho entenc, no sé què cony hi fotem aquí ni perquè perseguim tantes coses".

stats