Tribunals

Jiménez Losantos, multat amb 100.000 euros i a judici per calúmnies i injúries

El presentador va acusar l'exministre José Luis Ábalos d'ajudar a introduir a Espanya "cocaïna, or o divises"

2 min
Federico Jiménez Losantos

BarcelonaEl locutor i presentador d'esRadio i president de Libertad Digital, Federico Jiménez Losantos, s'asseurà al banc dels acusats per calúmnies i injúries a l'exministre José Luis Ábalos. Segons informa Europa Press, el comunicador va dir en antena que Ábalos havia ajudat la vicepresidenta veneçolana Delcy Rodríguez a introduir maletes "amb cocaïna, or o divises" a Espanya. Ara el jutjat d'instrucció número 8 de Madrid ha decidit obrir judici oral contra el presentador i li ha imposat una multa de 100.000 euros després d'exposar que hi ha "indicis de criminalitat" en el seu modus operandi. Jiménez Losantos té un dia per pagar la multa, amb l'advertència que si no ho fa se li poden embargar els béns.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La jutge respon així a la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid del setembre passat, en què s'ordenava processar pels mateixos delictes Jiménez Losantos. L'Audiència Provincial va considerar aleshores que el presentador havia fet l'afirmació sense contrastar-la i sense cap mena de prova. En el seu programa de ràdio, el locutor va dir, el 23 de març de l'any passat, que el polític "estava ajudant un narcotraficant" i va fer al·lusió a unes 40 maletes amb "cocaïna, or o divises". L'afirmació venia lligada al pas de l'avió de Delcy Rodríguez per Espanya i el fet que Ábalos s'entrevistés amb ella a la sala de trànsits de l'aeroport.

Més tard el presentador va justificar-se dient que donava veu a informacions sense evidències que va sentir d'altres polítics. Aquesta no és la primera vegada que Jiménez Losantos passa pels tribunals. El 2020 el presentador va ser condemnat a pagar 5.000 euros a l'exdirigent de Podemos Carolina Bescansa per "vexació descarnada" contra ella i el seu nadó. També va haver d'indemnitzar la ministra d'Igualtat, Irene Montero, amb 3.000 euros per comentaris masclistes.

stats