Mèdia 25/02/2017

'El Jueves' respon a l'amenaça de la infanta de querellar-se: "El tema de les portades el porten els nostres marits"

L'advocat de Cristina de Borbó va insinuar que podria posar una denúncia a la revista per una vinyeta satírica sobre el cas Nóos

Ara
1 min
Portada 'El Jueves' 22 de febrer

Barcelona"No en sabem res. El tema de les portades el porten els nostres marits". Aquesta és la resposta que 'El Jueves' va donar ahir a l'advocat de la infanta Cristina, que amenaça de denunciar la revista satírica per una vinyeta publicada la setmana passada sobre el cas Nóos.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Després d'un calorós debat en què tothom estava d'acord amb tothom", assegura 'El Jueves' en el seu comunicat, "el Consellet de Redacció ha decidit que l'estratègia [de defensa] consistirà a fer-se els tontos i donar la culpa als marits".

Una vinyeta que porta cua des del 2007

El dibuix que ha ofès la infanta és una versió de la primera plana de la revista de fa 10 anys que satiritzava sobre el xec nadó, en què els prínceps Felip i Letícia mantenien relacions sexuals. La portada va ser segrestada per un jutge perquè la va considerar "irreverent" amb la casa reial.

Portada 'El Jueves' del 18 de juliol de 2007

Aquest cop, els protagonistes de la sàtira eren la infanta i Iñaki Urdangarin, que copulen en la mateixa postura durant un vis a vis a la presó, donat que el cunyat del rei havia estat condemnat a sis anys de reclusió pel cas Nóos.

No obstant això, l'actualitat va obligar 'El Jueves' a llançar una nova versió de la vinyeta a la seva web. Com que Urdangarin queda de moment en llibertat provisional, en el nou dibuix és un jutge que té relacions amb Urdangarin.

stats