Mèdia 28/07/2020

Laura Rosel presentarà 'El matí de Catalunya Ràdio'

Agafarà el relleu de Mònica Terribas a partir del 31 d'agost

Albert Castellví Roca / àlex Gutiérrez
4 min
Laura Rosel

BarcelonaCatalunya Ràdio ja té substituta per a Mònica Terribas: Laura Rosel serà la nova presentadora d'El matí de Catalunya Ràdio a partir de la temporada que ve, que començarà el 31 d'agost. Ho ha anunciat aquest dimarts el director de l'emissora pública, Saül Gordillo, a través d'un tuit en què es mostra "molt il·lusionat" amb aquest "nou repte per a la ràdio pública". Gordillo també ha avançat que Albert Segura, que assumeix el magazín matinal durant la temporada d'estiu (i que presenta Solidaris des del 2017), serà el nou subdirector del programa.

Gordillo portarà aquesta proposta al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) aquest dimecres, on s'espera que rebi l'aprovació formal. Aquesta és la tercera vegada en els últims anys que s'anuncia un fitxatge per a l'emissora pública abans de tenir-lo lligat contractualment. En les dues anteriors ocasions, quan es volia incorporar Albert Om i després Cristina Puig, les tensions existents entre la presidència i la direcció es van saldar amb un bloqueig adduint qüestions pressupostàries. Però els contactes que es van mantenir entre ahir i avui per part de Gordillo i Llorach fan preveure que no hi haurà cap sorpresa d'última hora pel que fa a aquest fitxatge.

En la sessió del consell de govern quedarà fixada el gruix de la graella de la nova temporada, per bé que l'emissora encara té pendent decidir què fa amb la franja nocturna. El Club de la Mitjanit no continuarà, perquè era un espai que venia de la televisió i des de la ràdio es compta que TV3 no el mantindrà amb aquest format vàlid també per ser només escoltat. Com ja havia avançat l'ARA, la proposta de cara al setembre és prescindir dels esports, presents a aquella hora de la graella des que Jordi Basté hi va estrenar, l'any 1995, el No ho diguis a ningú. En el seu lloc, seguint la idea de renovació d'audiències, entre les 23 h i les 0 h es podrà escoltar Adolescents XL, una versió extensa (de mitja hora a una hora) del programa més jove del grup d'emissores, tot i que el seu trasllat farà que ampliï el ventall i no sigui exclusivament adolescent.

Pel que fa a la franja de 22 h a 23 h, la que fins ara ocupava Rosel, la intenció és intentar trencar la dinàmica d'oferir una tercera tertúlia política. La direcció avalua posar-hi un nou programa, per determinar, que probablement no serà a temps d'arrencar amb la temporada, el 31 d'agost. Kilian Sebrià seguirà assumint la part d'actualitat del Catalunya nit, entre les 21 h i les 22 h.

Laura Rosel es va incorporar a Catalunya Ràdio ara fa un any i durant la temporada 2019-2020 s'ha fet càrrec de la segona part de l'informatiu nocturn, dedicada a l'anàlisi de l'actualitat. La periodista sabadellenca, nascuda el 1980, es va llicenciar en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i té una llarga trajectòria radiofònica. Després d'haver treballat a l'emissora municipal de la seva ciutat, el 2007 es va incorporar a RAC1, on va formar part de l'equip d'El món a RAC1, va editar l'informatiu 14/15 i es va fer càrrec del magazín de cap de setmana Via lliure diversos estius. El 2017 va debutar a la televisió, també de la mà del Grupo Godó, com a copresentadora de l'informatiu 8 al dia, de 8TV, però només s'hi va estar uns mesos: el gener del 2018 es va convertir en la nova presentadora del Preguntes freqüents de TV3 en substitució de Ricard Ustrell.

Un any més tard, de manera inesperada, va ser acomiadada del programa, tot i que va continuar vinculada a TV3 com a presentadora d'alguns programes especials. Va ser llavors quan va començar a col·laborar amb l'ARA, on actualment segueix publicant entrevistes al suplement Ara Diumenge. Aquell estiu va fitxar per Catalunya Ràdio i al novembre es va convertir en la directora de l'editorial Ara Llibres.

Relleu en onze dies

A partir del 31 d'agost, Rosel agafarà les regnes del vaixell insígnia de Catalunya Ràdio, que durant els últims set anys ha estat en mans de Mònica Terribas. La periodista va anunciar per sorpresa el 17 de juliol, l'últim dia de la temporada, que no continuaria al capdavant del programa, perquè, segons va dir, els engranatges de l'emissora "grinyolaven". La seva marxa va obrir una greu crisi al si de la Corporació que va portar fins i tot la presidenta en funcions, Núria Llorach, a proposar la destitució de Gordillo argumentant una "pèrdua greu de confiança", però el consell de govern no va donar suport a la proposta.

Onze dies després que Terribas anunciés públicament el seu comiat (una decisió que els responsables de la Corporació coneixien des de feia només 24 hores) l'emissora ha trobat la manera de cobrir la seva baixa. Ara Rosel té tot just un mes per definir com serà la nova versió d'El matí de Catalunya Ràdio. De moment s'ha confirmat que el programa mantindrà el mateix horari (de 6 h a 13 h) i que l'última hora la continuarà ocupant el concurs L'apocalipsi, estrenat el setembre passat i presentat per Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee.

Renovar l'emissora

Catalunya Ràdio remarca que el fitxatge de Laura Rosel com a nova presentadora del seu principal programa representa “la culminació del projecte de renovació” que l’emissora va emprendre el 2016, quan Gordillo va accedir a la direcció del mitjà. “Amb Laura Rosel el programa insígnia de la ràdio pública estarà connectat amb la gent, amb el carrer, amb el país i amb el món. Ho farà amb un equip renovat, jove i dinàmic, capitanejat per una dona. Una visió femenina per liderar el mascaró de proa d’una ràdio que ha canviat per créixer i millorar al servei de la gent i del país”, diu l’emissora.

stats