LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ
Mèdia 16/11/2017

L’autor de l’acudit d’'El Jueves' sobre la policia defensa el caràcter satíric de la publicació

Joan Ferrús ha declarat avui a la Ciutat de la Justícia

Ara
1 min
La Policia Nacional es querella contra 'El Jueves' per un acudit on es deia que havien esgotat la cocaïna

BarcelonaJoan Ferrús, autor de l’acudit d’'El Jueves' on se sostenia que “la contínua presència d’antiavalots acaba amb les reserves de cocaïna de Catalunya”, ha afirmat avui en la seva declaració davant la jutge que el text publicat al web de la revista sempre va tenir un caràcter “humorístic i satíric i, en cap cas, injuriós”. El 3 de novembre la Policia Nacional es va querellar contra 'El Jueves' després de considerar que l'acudit era injuriós.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La setmana passada la jutge, que havia citat a declarar el director de la revista, Guille Martínez-Vela, va imputar Ferrús per un delicte d’injúries. Preguntat per la jutge, Ferrús ha explicat que “hi ha una llarga tradició de notícies que vinculen els cossos policials amb el consum i el tràfic de droga” i que la revista utilitza aquestes notícies, socialment conegudes, “per exagerar-les i fer-ne una hipèrbole”, un recurs habitual en l’humor.

Posteriorment a la seva declaració, Ferrús ha assegurat que ha rebut la imputació per injúries “amb estupefacció i preocupació, perquè respon a una estratègia d’intimidació cap a aquelles persones que tenen un perfil incòmode per al govern central”. L’autor de l’acudit, que també és responsable de la web d’'El Jueves', ha destacat el suport legal que la revista està rebent per part del segell editorial RBA.

stats