Luna Ki deixa la cursa per representar Espanya a Eurovisió al no poder usar ‘autotune’

Era una de les 14 opcions preseleccionades per RTVE, i havia de competir al Benidorm Fest

1 min
Luna Ki assegura que la seva cançó va ser pensada amb 'autotune'

La cantant Luna Ki, candidata a representar Espanya a Eurovisió, ha decidit retirar-se de la competició després que el festival de la cançó hagi especificat en la seva normativa que no es podrà utilitzar l’autotune, una tecnologia de software de modificació vocal. La cantant assegura que la seva cançó, Voy a morir, va ser composta utilitzant aquesta eina i que, per tant, és imprescindible per a la seva actuació. Luna Ki era una de les 14 opcions preseleccionades per RTVE per representar Espanya a Eurovisió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre els candidats a anar al festival en representació d’Espanya també figuren la catalana Rigoberta Bandini, que amb la seva cançó Ay mamá és una de les favorites, i les gallegues Tanxugueiras, que han presentat Terra, un tema que podria fer que per primera vegada es cantés en gallec a Eurovisió (la cançó també té frases en català, euskera, asturià i castellà).

Enguany, el representant espanyol per a Eurovisió s’escollirà amb un altre festival, el Benidorm Fest, que emetrà la seva final dissabte que ve a través de La 1 i en el qual actuaran els 13 preseleccionats per RTVE. La corporació pública no ha explicat si es planteja substituir Luna Ki amb alguna altra candidatura, però ha assegurat que en la roda de premsa que se celebrarà demà per presentar el Benidorm Fest es donaran més explicacions de la decisió de la cantant.

RTVE ha decidit canviar el sistema de selecció dels candidats a representar Espanya per tal de revitalitzar la seva participació a Eurovisió, que en els últims anys ha obtingut molt mals resultats.

stats