Mèdia 10/12/2021

Rigoberta Bandini es postula per representar Espanya a Eurovisió

La cantant competeix contra altres artistes com Azúcar Moreno o Javiera Mena

1 min
Rigoberta Bandini.

La cantant catalana Rigoberta Bandini, nom artístic de Paula Ribó (Barcelona, 1990), aspira a representar Espanya a Eurovisió. Bandini, que ha presentat la cançó Ay mama, és una de les catorze artistes que participaran al Benidorm Fest, un certamen que se celebrarà al gener i en el qual un jurat professional i el públic triaran qui anirà a la 66a edició d'Eurovisió, que se celebrà el 14 de maig del 2022 a Torí.

A més de Bandini, el procés de selecció per a Eurovisió també compta amb altres noms coneguts, com Azúcar Moreno, que ja van representar Espanya al festival l'any 1990, o Javiera Mena, la compositora i cantant xilena resident a Espanya que és una icona de la música electropop. També participaran en el Benidorm Fest el grup de folk gallec Tanxugueiras, la extriunfita Marta Sango o el raper Rayden.

RTVE ha rebut un total de 886 propostes per anar a Eurovisió, de les quals n'ha triat 14, dues més de les que en un principi havien de participar al Benidorm Fest. La televisió espanyola assegura que han decidit ampliar la selecció arran de l'alta qualitat de les cançons que s'han presentat. Al Benidorm Fest, els cantants participaran en grups de set en les dues semifinals del concurs. Els quatre més votats a cada gala pel jurat professional (format per un 60% d'experts nacionals i un 40% d'internacionals) i el públic (50% televot i 50% jurat demoscòpic) passaran a la final, que comptarà amb un total de vuit actuacions. El guanyador del certamen serà qui representarà Espanya a Eurovisió. Amb aquest nou sistema de selecció, RTVE vol revitalitzar la participació d'Espanya a Eurovisió, que en els darrers anys ha obtingut molt mals resultats.

stats