Mèdia 20/01/2016

Manel Piñero fuig de l’Homo APM? amb una nova websèrie còmica

La ficció aborda en clau d’humor l’encasellament dels intèrprets i la lluita personal per alliberar-se d’un personatge

Núria Juanico
3 min
Manel Piñero fuig de l’Homo APM? amb una nova websèrie còmica

BarcelonaEs diu Manel Piñero, però molts l’identifiquen com l’Homo APM? I, precisament, aquesta fama alimenta el motor principal de la nova websèrie de TV3 Em dic Manel! A la ficció, que ahir va estrenar el seu primer episodi, l’actor encarregat d’imitar les frases més significatives de l’espai d’humor APM? vol desenganxar-se del personatge que l’ha fet conegut, però no se’n surt. Ideada i escrita per l’equip de guionistes de l’ APM?, la websèrie aborda en clau d’humor l’encasellament dels intèrprets i la lluita personal per alliberar-se d’un personatge que els impedeix fer un pas endavant en la seva trajectòria professional.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Per als actors aquest encasellament és negatiu, però la sèrie vol positivitzar-lo. Per això, en fa una autoparòdia a través de la sàtira”, explica a l’ARA Piñeiro, que subratlla que la ficció parla d’aquesta situació “d’una manera molt sana”. Al llarg de 13 episodis, l’actor experimenta un viacrucis personal per treure’s de sobre les frases de l’Homo APM? en un entorn que l’associa constantment amb aquest personatge. Algunes persones del seu voltant l’ajudaran a aconseguir el seu repte personal, mentre que d’altres li posaran bastons a les rodes. Malgrat això, Piñero assegura que els espectadors “no veuran l’Homo APM? a la sèrie perquè, justament, el protagonista busca allunyar-se d’aquest personatge del tot”. A banda del cul-de-sac interpretatiu que obsessiona el protagonista, la ficció també tocarà altres temes com l’amor, el sexe i les enveges entre companys de professió.

Dirigida per Mireia Giró Costa, Em dic Manel! adopta el format de fals documental i inclou les interpretacions de Peyu, Anna Bertran i Ivan Labanda. A més, Roger Pera i David Verdaguer hi participaran de manera esporàdica. Així mateix, a la ficció hi apareixeran diverses cares conegudes del món de l’espectacle, l’esport, la televisió i la moda a través de breus cameos. Un d’ells serà l’exfutbolista de l’Espanyol Raúl Tamudo.

Amb l’arribada d’Em dic Manel!, TV3 s’estrena en el camp de les sèries transmèdia, que fins ara no havia tocat. Aquesta aposta implica, bàsicament, que la manera de distribuir els capítols de la ficció serà diferent de la de les sèries convencionals. Els episodis de la websèrie es veuran per internet. S’estrenaran els dimarts a les 10 del matí a través del compte de Facebook de l’APM? i seran capítols de 6 minuts de durada que, més endavant, també es publicaran en altres plataformes de vídeo per streaming com la web de TV3 i YouTube.

Per anunciar els nous episodis, els diumenges l’ APM? Extra emetrà una escena de la següent entrega de la ficció. Així mateix, cada capítol d’ Em dic Manel! es complementarà amb la secció Està clar?, que es podrà veure els dimecres dins de l’ APM? i que anirà a càrrec d’Ivan Labanda. La tasca de l’actor consistirà a analitzar, de manera transgressora i acompanyat de Piñero, l’evolució de la trama de la websèrie i els temes sorgits en cada episodi l’endemà de la seva estrena.

En paral·lel, Labanda oferirà continguts al seu canal de videoblog que estaran relacionats amb la ficció i que es publicaran tant a la web de TV3 com a YouTube. Tot plegat es completarà amb les aportacions que els actors facin a través dels seus perfils a les xarxes socials. D’aquesta manera, cada capítol de la websèrie no es basarà únicament en el fragment publicat els dimarts al Facebook de l’APM?, sinó que consistirà en la suma de continguts que durant tota la setmana circularan per la televisió pública i per internet. Aproximadament, aquests continguts sumaran entre 15 i 20 minuts de material audiovisual, així com comentaris, missatges i interaccions generades a les xarxes socials.

stats