Mèdia 17/06/2019

María Pujalte interpretarà la nova mentora del Pol a l''spin-off' de 'Merlí'

Pablo Capuz i l'argentina Azul Fernández també s'uneixen al repartiment de la sèrie

Albert Castellví
3 min
María Pujalte donarà vida a la professora de filosofia María Bolaño a 'Merlí: Sapere aude'

BarcelonaMaría Pujalte serà la principal novetat de 'Merlí: Sapere aude', l''spin-off' de 'Merlí' que Movistar+ estrenarà a finals d'aquest any i que es podrà veure a TV3 la tardor del 2020. Segons ha anunciat aquest dilluns la plataforma de pagament, Pujalte donarà vida a María Bolaño, una professora de filosofia que es convertirà en el nou referent del Pol (Carlos Cuevas) en la seva etapa com a estudiant universitari.

Per al Pol, que serà el protagonista de la nova sèrie, Bolaño ocuparà d'alguna manera el lloc que va correspondre a Merlí durant el batxillerat: serà la seva principal mentora i, des del primer dia, es convertirà en la seva gran motivació per tirar endavant la carrera de filosofia. Però, igual que el personatge que encarnava Francesc Orella, la nova professora serà dura i exigent amb ell. Segons Movistar+, Bolaño és "una dona de caràcter fort, mordaç i sense vergonya", "molt irònica i crítica en les classes i també en la vida en general", tot i que "molt diferent" del Merlí.

'Merlí: Sapere aude' compta amb dues incorporacions destacades més. D'una banda, l'actor català Pablo Capuz donarà vida al Rai, un nou amic del Pol, "arrogant" i amb una actitud "xulesca" que sovint el treurà de polleguera. Malgrat les constants enganxades i el fet de procedir de dos entorns ben diferents, entre tots dos es crearà un fort vincle d'amistat. El Rai viu amb la seva mare, la Vicky, tot i que la relació entre ells dos és distant.

L'altre fixatge destacat és el de la intèrpret argentina Azul Fernández, una clara picada d'ullet als milers de fans que 'Merlí' va aconseguir a l'Argentina i alguns països llatinoamericans més gràcies a Netflix. Fernández donarà vida a la Minerva, una estudiant argentina alegre, optimista i extravertida que formarà part del grup d'amics del Pol a la facultat. La seva gran preocupació és aconseguir prou ingressos per mantenir-se econòmicament mentre estudia filosofia.

El repartiment de 'Merlí: Sapere aude' inclou David Solans, que reprendrà el seu paper de Bruno Bergeron, el fill de Merlí i el gran amic del Pol durant la seva etapa a l'institut (i la seva futura parella, tal com va deixar clar l'últim capítol de la sèrie original, que feia un salt temporal de set anys cap al futur). El Bruno també entrarà a la universitat, però en aquest cas per estudiar història. A més, haurà d'afrontar una nova situació vital després de la inesperada mort del seu pare.

Pel que fa al Pol, la mort de Merlí l'ha deixat sol i desorientat, i el canvi de l'institut per la universitat l'ha acabat de descol·locar. Aquell jove popular, cregut i orgullós es presenta ara, davant els seus nous companys, com un noi insegur i indecís, a qui li costa acceptar-se a si mateix.

Entre els personatges de la sèrie original que reapareixeran en aquest 'spin-off' hi ha Carmina Calduch (Anna Maria Barbany), mare del Merlí i àvia del Bruno, i també el mateix Merlí (Francesc Orella), que tot i que va morir hi tindrà una participació puntual. En canvi, no està previst que hi apareguin la resta de companys d'institut del Pol.

La primera temporada de 'Merlí: Sapere aude' constarà de deu capítols, que es van començar a rodar el 20 de maig a la Universitat de Barcelona i algunes localitzacions més de la capital catalana, com el Barri Gòtic, el Raval i la platja. Creada i escrita com la sèrie original per Héctor Lozano, el seu director és Menna Fité, que a 'Merlí' havia compartit responsabilitat amb Eduard Cortés. Veranda TV repeteix com a productora. La nova ficció, la primera producció de Movistar+ en català, se situarà uns mesos després de la mort de Merlí, just al començament del curs següent.

stats