Mèdia 12/04/2021

'MasterChef 9' arrenca demà amb més nivell que mai

El confinament ha fet que els participants arribin més preparats al programa

2 min
Els membres del jurat tornaran a ser Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i jordi Cruz

El concurs culinari MasterChef promet màxima competitivitat i qualitat culinària per a la seva novena edició, que comença demà després d'un rècord de participants al càsting, motivat pels milers de persones que en plena pandèmia s'han refugiat a la cuina com a bàlsam. "La gent ha cuinat a casa molt més, venen al programa molt més preparats i les proves són més complexes. Es nota que hi ha una mica més de nivell", ha explicat Pepe Rodríguez, integrant del trio de membres del jurat, al costat de Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera. Aquest dimarts s'estrenarà la novena edició del concurs de talent culinari que nou anys després del seu naixement s'ha convertit en una de les icones de la televisió pública espanyola. Tot això gràcies al fet que "és un format que no té desgast" perquè "ens anem reinventant", ha explicat la directora d'entreteniment de TVE, Toñi Prieto, que destaca la important "aposta per la gastronomia i la cultura espanyola" que va fer al seu dia el concurs inspirat en el programa britànic del mateix nom i que TVE produeix en col·laboració amb Shine Iberia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Motivat pel boom gastronòmic que s'ha viscut en el confinament, el càsting va batre aquest any el rècord d'inscripcions amb més de 70.000 sol·licituds, més del doble que l'any anterior. "Els concursants tenen un gran potencial, tant a nivell gastronòmic com personal, que no deixarà indiferent a ningú", diu Prieto, que recorda que l'edició passada va ser la més vista en la història del concurs. Els escollits són setze concursants amb perfils variats que van des d'un jugador de pòquer, la filla de metge del Barça, una Guàrdia Civil o un venedor amb estètica víking. "És una edició molt competitiva. La gent ha vingut amb moltes ganes de triomfar i de ser algú en el món de la cuina. És una sort poder fer MasterChef en aquest moment d'alts i baixos que tenim amb els nostres negocis, ja que almenys tens una sortida d'escapament per seguir treballant", ha explicat el xef Rodríguez, propietari del restaurant El Bohío de Illescas, a Toledo.

Per aconseguir la victòria els concursants hauran d'enfrontar-se a les diferents proves, com ara cuinar a 2.000 metres d'altura amb una sensació tèrmica de -12 graus o elaborar un menú dissenyat per Saúl Craviotto per als atletes que participaran en els Jocs Olímpics de Tòquio. Alguns dels xefs convidats d'aquesta temporada seran Martín Berasategui, Eneko Atxa, Ángel León o Dabiz Muñoz, que explicaran com estan afrontant la pandèmia.

stats