Reconeixement
Mèdia 30/07/2013

'Masterchef', 'Pesadilla en la cocina' i 'Isabel', entre els premis del FesTVal de Vitòria

El programa 'La Voz' també serà guardonat per "fer un pas més" en els espais que busquen talents musicals

Efe
2 min

VitòriaEls programes 'Masterchef', 'Pesadilla en la cocina', 'Tu cara me suena', i la sèrie 'Isabel', són alguns dels espais televisius guardonats pel cinquè Festival de Televisió, FesTVal, que se celebrarà al setembre a Vitòria, i en la cloenda del qual es lliuraran els premis corresponents a aquesta edició. El jurat dels Premis de la Crítica d'aquest certamen ha distingit els millors programes i professionals que han passat per les diferents cadenes durant l'última temporada, tal com ha informat l'organització d'aquest esdeveniment en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'Pesadilla en la cocina', emès per la Sexta, ha estat distingit com a espai "desobriment", per convertir en un èxit d'audiència un format en el qual s'apel·la a la professionalitat al costat del "carisma" del seu conductor, el xef Alberto Chicote, "sense caure en la temptació del pur enfrontament sensacionalista". Un altre programa de cuina, 'Mastercher', de la 1 de TVE, s'emporta el premi a l'espai més "interessant", per crear a través de la gastronomia un "entretingut espectacle" i per revelar les qualitats dels seus participants, "fabricant reptes amb emoció".

Per "divertit", ha estat destacat "Ilustres ignorantes", de Canal+. Per al jurat, és un "exercici d'intel·ligència i comicitat guiat per la improvisació i l'empatia amb l'espectador". Un altre dels espais premiats, 'Tu cara me suena' –d'Antena 3–, ho ha estat per "conjugar humor i qualitat artística, amb unes encertades actuacions en un ritme viu", que l'han convertit en el format espanyol més exportat internacionalment en aquests moments.

El FesTVal també vol fer un reconeixement afegit al seu veterà productor executiu, Tinet Rubira. 'La sexta noche', rebrà el premi a l'espai més "actual", ja que es tracta d'un "debat plural" i amb l'estil de "rigor i desimboltura" del seu conductor, Iñaki López. El millor en ficció és la sèrie emesa per TVE 'Isabel'. El jurat en subratlla el caràcter "renovador" dins del panorama de la televisió nacional, en abordar la biografia d'un dels personatges històrics "més apassionants".

El millor, aquest cop en entreteniment, ha estat 'La Voz', per fer "un pas més" en els espais que busquen talents musicals i oferir un espectacle "de qualitat" per al gran públic que ha transmès un missatge positiu cap als participants i cap a l'audiència. Per la seva banda, el premi Mobile World Capital Barcelona (a la millor aplicació mòbil vinculada a la televisió) ha anat a parar a RTVE. El jurat destaca el servei de la cadena pública en aquests anys i la seva implicació en les noves tecnologies i l'obertura de tots els seus continguts en les diferents plataformes possibles.

El lliurament d'aquests guardons tindrà lloc el dissabte 7 de setembre, en el transcurs de la gala de cloenda al Teatre Principal de Vitòria.

stats