Mèdia 21/05/2019

Montse Armengou: “Hem contribuït a normalitzar el fet de mirar documentals”

Després d’haver signat diversos documentals del Sense ficció, el 2017 Montse Armengou es va convertir en la directora del programa

A.c.r.
1 min
Montse Armengou: “Hem contribuït a normalitzar el fet de mirar documentals”

BarcelonaDesprés d’haver signat diversos documentals del Sense ficció, el 2017 Montse Armengou es va convertir en la directora del programa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per què és important que existeixi el Sense ficció?

És una rara avis: que una televisió programi documentals en prime time és excepcional, i amb una continuïtat de deu anys encara més. Per tant, molta satisfacció, però també moltes preocupacions: en la conjuntura actual ens preguntem quant temps podrem resistir, perquè ens sentim realment ofegats.

L’audiència hi acostuma a respondre positivament.

Tenim un públic molt entregat: que la gent, després de treballar tot el dia, estigui disposada a mirar documentals sobre temes durs, complicats, és un privilegi.

I això com s’ha aconseguit?

Hi ha hagut una perseverança, una aposta de la cadena per mantenir aquest programa en moments complicats. Vull pensar que d’alguna manera també hem contribuït a normalitzar el fet de mirar documentals. Modestament, crec que la potència actual del documental a la nostra àrea d’influència no seria la mateixa sense el Sense ficció.

El programa té una dificultat afegida: cada setmana és diferent.

Volem ser un programa molt eclèctic, molt transversal, amb temàtiques i estils de tota mena. Ara bé, el prime time d’una primera cadena t’obre unes possibilitats fantàstiques d’arribar a la gent, però té servituds: no tant pels temes, perquè tenim un públic a qui li va la marxa, però segons quins ritmes o narratives no resulten apropiats.

stats