Un tàrtar de tonyina, la tapa de l'any de Catalunya

Un tàrtar de tonyina, la tapa de l'any de Catalunya
Ara
04/11/2013
1 min

SitgesUn tàrtar de tonyina vermella amb caviar (02) presentat en un got comestible de pasta fil·lo ha estat el guanyador de la primera edició de la Millor Tapa de l'Any de Catalunya (01) , organitzada pel Gremi d'Hostaleria de Sitges i Estrella Damm, que es va escollir ahir a Sitges. L'original proposta és obra dels cuiners Juan José Montañez i Javi Pradanas (03), del restaurant El Cable, ubicat al centre de Sitges. "Vam apostar per la tonyina perquè, a més de ser un plat tradicional, era també molt comú i representatiu en èpoques anteriors del bar El Cable, on apostem per la cuina tradicional i marinera sense deixar de banda un toc contemporani", van explicar els guanyadors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La plata va ser per a una petita hamburguesa de xai a l'estil thai creada pel xef Gabriel Jové, del restaurant Cal Xirricló, de Balaguer, que està recomanat a la Guia Michelin . "Hem presentat el xai de la Noguera amb tocs tradicionals i tocs orientals picants", va detallar l'autor de la tapa. El tercer lloc del pòdium va ser per a la tapa elaborada pels cuiners Pol Tomàs i Nacho Pous, del Xamfrà del Fòrum, de Tarragona: una vieira presentada en cullera d'una extrema complexitat, perquè inclou 24 ingredients diferents. La proposta, segons van explicar els mateixos cuiners, prové de l'evolució dels cinc anys de la Ruta de la Tapa que s'han celebrat a Tarragona. En l'última edició van arribar a preparar 16.000 culleretes. "És una feina excepcional i vam quedar saturats", va dir Pous. En total hi va haver 18 tapes finalistes, que es podran degustar fins al 10 de novembre als diferents establiments de Sitges, on s'ofereix una de les 18 propostes amb quinto per 2,5 euros.

stats