Un cop d'ull al dia
Mèdia 27/07/2023

7 notícies per començar el dia ben informat

Feu un cop d'ull a la jornada que comença amb només tres minuts de lectura

2 min
Sinead O'Connor en una imatge d'arxiu.

Bon dia!

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1– ERC i Junts es van instar ahir a unir-se per negociar conjuntament amb Pedro Sánchez la seva eventual investidura. Seria realment un canvi en la dinàmica independentista. Mentrestant, a Madrid, la dreta i la ultradreta es culpen mútuament de no haver sumat. I Sánchez guarda silenci.

2– La mort de la cantant Sinead O'connor als 56 anys va sacsejar ahir el món musical. A més d'un notable llegat musical, amb un llarg historial de problemes de salut mental, deixa tres fills.

3– Barcelona endureix de mitjana un 55% les multes per orinar al carrer, fer botellons o pintar grafits. Poden pujar fins a 600 euros. L'alcalde Collboni llença així un missatge contra l'incivisme i la impunitat. Caldrà veure quina eficàcia té. Us ho expliquem aquí.

4– La Cambra de Comerç va llençar ahir un missatge d'optimisme sobre l'economia catalana, sobretot pel bon ritme de les exportacions. I per a la butxaca del ciutadà, també un missatge d'esperança: en els pròxims sis mesos es començarà a notar una moderació dels preus dels aliments.

5– Una descoberta imperial a Roma: els arqueòlegs han trobat a prop del Vaticà el llegendari teatre de Neró, en l'emperador amant de les arts hi recitava poesia.

6– Més de 2.000 alumnes continuen sense plaça d'FP pel curs que ve, tot i que el 93% dels que venen d'ESO i batxillerat sí que l'han obtingut. S'ha millorat respecte al desastre de l'any passat, però encara queda camí per quadrar demanda i oferta.

7– I aquí us deixo l'article amb què aquesta temporada m'acomiado de l'ARA Llegim, que a l'agost descansa per vacances. Hi parlo dels llocs d'estiueig dels escriptors a partir del llibre que ha escrit Joan Safont.

Vols rebre aquestes notícies al teu correu electrònic cada matí a les 6h? Subscriu-te a la newsletter.

stats