Mèdia 29/09/2017

NUSHU convida els més petits a descobrir l’actualitat internacional

Cada dissabte, el 'Criatures' publica una nova aventura de l'extraterrestre

Ara
2 min
El Nushu convida els més petits a descobrir l’actualitat internacional

Una nova missió preocupa i ocupa NUSHU. L'extraterrestre lavònic vol saber què passa a Corea del Nord i necessita l’ajuda dels nens i nenes de l’ARA per descobrir-ho. El 'Criatures' publica aquest dissabte la segona aventura de NUSHU, una experiència de realitat augmentada –amb informació en 3D, jocs i animacions–per a lectors de 7 a 11 anys

NUSHU forma part d’una espècie que fa milers d’anys que viu sota els volcans del seu planeta. Un dia que s’avorreix, l’extraterrestre agafa la nau R.I.T.A. per fer una volta i acaba sent expulsat pel volcà fins a la superfície de la Terra. “Ell rep el senyal dels informatius i va interpretant el que està passant en aquell moment”, assegura Eva Domínguez, la creadora de l’extraterrestre. Cada setmana NUSHU s’enfrontarà a una nova missió, normalment relacionada amb l’actualitat internacional, per a la qual demanarà ajuda als “terrícoles petits”. Una de les pròximes aventures de l’extraterrestre estarà relacionada amb Mèxic i l’efecte dels terratrèmols.

NUSHU s’acostarà a la realitat humana des de la sorpresa, ja que el món del qual prové és molt diferent: no hi ha sexes i la societat és autosostenible. L’extraterrestre, que estarà acompanyat per el pop Tulo, el robot C-LY i l’opòssum Zuko, quedarà molt trasbalsat en veure com els terrícoles malbaraten els seus recursos.

L’aplicació NushuAR

L’ARA és un diari que des dels seus inicis ha situat entre les seves prioritats l’educació dels més petits. Per això, i seguint l’esperit innovador que el caracteritza, l’ARA s’ha volgut involucrar en el projecte NUSHU i apropar l’actualitat de forma amena als nens. Per participar en la missió que apareix dissabte al 'Criatures' i totes les futures aventures que es publicaran cada setmana al suplement, cal emplenar un formulari de registre a través de la pàgina web promo.ara.cat/nushu. Un cop s’obtingui l’alta de registre, el lector ja es podrà descarregar l’aplicació NushuAR, disponible per a Android i iOS. Les dades del registre són necessàries per entrar a l’aplicació i poder començar a utilitzar-la. Mitjançant l’aplicació es podran activar les missions setmanals en 3D i llegir els marcadors que apareixeran al diari. Els usuaris es podran descarregar les aventures en tres idiomes: català, castellà i anglès.

A més, a través de la web del 'Criatures', els petits lectors poden enviar comentaris, fotografies, vídeos o dibuixos a NUSHU. Només han d’entrar a l’adreça i començar a navegar.

NUSHU a les xarxes socials

L’univers de NUSHU també s’ha expandit fins a les xarxes socials. En el perfil d’Instagram @nushu_cat els nens poden seguir el dia a dia de l’extraterrestre. NUSHU hi explica en primera persona tot allò que el sorprèn i li agrada. A més, comparteix vídeos divertits on surten els seus amics i avança detalls de les investigacions setmanals.

A Twitter i a Facebook també podreu conèixer més coses de NUSHU. Un grup de terrícoles magmàtics l’ajuden a arribar al màxim nombre de persones.

stats