Crítica TV 04/04/2024

L’oncle de Rubiales entra en escena

2 min
Juan Rubiales parla del seu nebot a Telecinco.

Després de l’entrevista a La Sexta de Luis Rubiales, el seu oncle Juan Rubiales s’ha incorporat al festival mediàtic per carregar durament contra el seu nebot. L’home, de seixanta-dos anys, va aparèixer divendres al matí a La mirada crítica de Telecinco i va cantar la Traviata sobre les corrupteles a la Federació Espanyola de Futbol organitzades pel seu nebot. “Si a pesar de mi experiencia en los medios, ves temblorosa mi voz, es porque emocionalmente esto ha sido y sigue siendo muy duro para mí” va advertir Juan Rubiales a Ana Terradillos només començar l’entrevista. Durant dos anys i mig va ser cap de gabinet de la Federació, sota les ordres del seu nebot i, per tant, va ser testimoni de les seves corrupteles. Segons la versió de Juan Rubiales, com que va criticar les conductes negligents i delictives del seu nebot, finalment el va acomiadar. L’oncle va revelar que tot i que les televisions anglesa i australiana li han ofert diners per denunciar públicament la gestió de Luis Rubiales, no ho ha acceptat mai perquè no volia fer negoci amb aquest afer. Però ara que ha explotat el cas, li sembla que és el moment de donar a conèixer qui és de veritat el seu nebot. El va definir com un home desmesuradament ambiciós, obsessionat pel poder, pels diners, pel luxe, pel sexe i per les grans bacanals gastronòmiques. També el considera un mentider compulsiu. “Necesita ayuda psicológica y un plan de reeducación social porque es autoritario, es machista, por momentos es racista. Tiene el perfil del personaje que podríamos definir como el típico Torrente, aunque él disimula muy bien”. L’oncle Rubiales va assegurar que el seu nebot ha aconseguit burlar els controls de la Federació perquè hi ha posat persones de la seva corda que durant tot aquest temps han tingut la màniga ampla en la supervisió de les gestions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Rubiales contra Rubiales. A la tarda, poques hores després, Juan Rubiales tornava a aparèixer en pantalla, aquesta vegada al Todo es mentira de Cuatro, per reproduir el mateix discurs sobre el seu nebot. Mateixes frases, explicacions idèntiques. Va afegir tota mena d’anècdotes que retrataven la megalomania i el narcisisme del personatge.

La nèmesi de Luis Rubiales ha entrat en escena i la confrontació entre oncle i nebot garantirà, segur, hores d’espectacle televisiu. Futbol, testosterona, diners, sexe i poder. Els ingredients necessaris per a un culebró ibèric delirant al qual s’afegeix un vodevil familiar. L’exfutbolista fatxenda contra un senyor amb corbata i bigoti. Nebot i oncle.

De moment, les fotografies de Luis Rubiales en banyador a la platja de Punta Cana acompanyat d’una dona a qui li pixelen el rostre són una de les imatges més recurrents per retratar el vividor. Si a finals d’estiu vam viure el tsunami televisiu del petó forçat a Jennifer Hermoso, ara arriba l’huracà de la corrupció als despatxos. I la sensació que, una vegada més, hi ha el risc que l’esperpent i el sensacionalisme desdibuixin la gravetat dels fets.

Mònica Planas Callol és periodista i crítica de televisió
stats