Mèdia 21/01/2020

Paco Ibáñez o Francisco Ibáñez? Josep Cuní explica el motiu de la seva confusa entrevista

El programa 'Aquí amb Josep Cuní' va entrevistar el dibuixant pensant que era el cantautor

Ara
2 min
El periodista Josep Cuní, presentador de '8 al dia' a la cadena 8tv

BarcelonaLa setmana passada Josep Cuní entrevistava al matinal Aquí, amb Josep Cuní (SER Catalunya) Núria Espert amb motiu del recital del Romancero gitano, que l'actriu catalana estarà fent al Teatre Romea fins al 26 de gener. En un moment de l'entrevista, Espert va mencionar agraïda el cantautor Paco Ibáñez, de qui sona Canción del jinete durant l'espectacle, i Cuní va voler connectar amb ell perquè l'actriu i el cantant conversessin. El programa, però, va trucar per error a l'historietista Francisco Ibáñez, creador de Mortadel·lo i Filemó, que, sorprès, va respondre a les preguntes que li feia Cuní, que poc tenien a veure amb el seu ofici.

Una setmana després de l'incident, amb l'entrevista convertida en fenomen viral a través de les xarxes, avui Cuní ha volgut donar explicacions de la confusió. "Jo no me'n vaig assabentar [de la confusió] fins al final del programa", ha assegurat el presentador, que ha explicat que el dia abans de l'entrevista un membre de l'equip del programa va trucar a Francisco Ibáñez, que, en lloc de fer-los adonar del seu error, va accedir a participar en l'entrevista. Tot i que durant la seva intervenció Francisco Ibáñez menciona els seus dibuixos i Mortadel·lo i Filemó, ni Cuní ni Espert semblen adonar-se de la confusió i el resultat és una conversa delirant entre tots tres. Quan Cuní li diu a Ibáñez que Espert el cita al seu espectacle, el ninotaire respon (a partir del minut 6): "A vegades penso que els meus personatges –els meus calvets i Mortadel·lo– estan a anys llum de la intel·lectualitat de Núria Espert, que és un autèntic gegant en el seu camp".

Escucha "ENTREVISTA Núria Espert i embolic amb els Ibañez" en Play SER

La productora del programa, Gisela Rodríguez, ha explicat que, tot i que durant l'entrevista Ibáñez va mencionar Mortadel·lo, no se'n van adonar perquè estaven pendents de l'avís de la roda de premsa de presentació de Quique Setién, nou entrenador del Barça. "La primera resposta no la vam sentir", confessa.

La productora assegura que un cop acabada l'entrevista van tornar a trucar a Ibáñez per demanar-li disculpes. El ninotaire s'ho va prendre amb humor. "Es va posar a riure i ens va dir: «Sí, sí, ja m'ha passat molts cops això a mi»", ha recordat Rodríguez.

Qui també s'ho va prendre amb humor va ser Josep Cuní. "Això és la ràdio en directe", ha recordat.

stats