Mèdia 01/11/2018

Polèmica a les xarxes perquè Dani Mateo es moca amb la bandera d'Espanya

El col·laborador d''El intermedio' esternuda mentre llegeix el prospecte del Frenadol, "el text que realment crea consens". La Sexta ha retirat el vídeo de la seva web

Ara
2 min
Dani Mateo es moca amb la bandera d'Espanya en un gag d''El Intermedio'

BarcelonaEl programa 'El intermedio' de La Sexta torna a crear polèmica a les xarxes. Aquest cop perquè el seu col·laborador Dani Mateo s'ha mocat amb la bandera espanyola. Durant el gag Mateo llegeix el prospecte d'un Frenadol, perquè és "el text que realment crea consens", i simula no poder evitar l'esternut. Després demana perdó als espanyols, al rei i a l'Audiència Nacional, i en culpa "les contraindicacions del Frenadol", que diuen que no s'ha d'administrar a "presentadors sapastres". També qualifica la bandera de "drap" que es ven als "basars". A la tarda La Sexta ha retirat el polèmic vídeo de la seva web, però el gag encara es pot veure, això sí, com a part del programa sencer.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les reaccions d'usuaris defensors d'Espanya que qualifiquen el vídeo de vergonyós i animen a fer boicot a la cadena han convertit el nom de l'humorista en 'trending topic'. Arran de les crítiques, altres usuaris han defensat Mateo. Ha sigut el cas del diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, que ha aprofitat per carregar contra el rei emèrit per la venda d'armes.

En aquesta línia, el presentador del programa, el Gran Wyoming, ha dit a Twitter que l'actuació de Dani Mateo és "humor". "Que els corruptes utilitzin la bandera d'Espanya és humiliació. Que continueu votant els corruptes d'Espanya és de 'gilipolles', a més de còmplices", ha afegit. En un altre tuit ha acusat els indignats amb el gag de fanàtics. "Ofesos per l'humor i no ofesos per la corrupció. Quan el fanatisme ha gangrenat el cervell, la malaltia és gairebé incurable", ha dit.

No és la primera vegada que el programa genera polèmica. De fet, la Fundación Francisco Franco s'ha querellat contra 'El intermedio' per un gag en què es decapitava el dictador.

A qui no ha satisfet l'explicació d'El Gran Wyoming ha estat la Guàrdia Civil, que ha fet un tuit des del compte oficial del cos on defensa que "la bandera simbolitza la unió d'un poble", i que "no respectar-la no és humor", "és ofendre gratuïtament als que la senten amb orgull i als que han entregat la seva vida i esforç als valors de la pau i la llibertat que representa". Al tuit hi han afegit l'etiqueta #MiraQueEsBonita, i ràpidament alguns usuaris han demanat el cessament del responsable de comunicació de la Guàrdia Civil per emetre "doctrina" al seu Twitter.

L'altra reacció sonada ha estat la del presentador Frank Cuesta. En un missatge a Twitter ha carregat amb força contra Dani Mateo, i li ha retret que no tingui respecte per un símbol "que ens uneix més del que ens separa". Com a conclusió final del seu argumentari, el presentador de televisió ha dit: "A què no tens ous de rentar-te el cul a la televisió amb una bandera estelada... o la de l'ISIS... a què no?!".

stats