Diari especial
Mèdia 31/03/2023

Prendre’s somriure molt seriosament

L'ARA fa un homenatge a l'humor gràfic amb un diari especial de còmic de la mà d'Albert Monteys i Manel Fontdevila

2 min
portada ARA 31/3/23 OK

El diari d'aquest divendres ha sigut un repte. ¿Com fer compatible aquest diari especial del còmic amb una actualitat amb una forta càrrega política i editorial? A l’ARA, però, estem acostumats al més difícil encara i a mantenir l’aposta per la innovació, sobretot si, com podreu comprovar al llarg d’aquest diari, el resultat acaba sent excepcional. Coincidint amb les dates del Comic Barcelona, aquest especial el dediquem a l’humor gràfic, possiblement un dels gèneres periodístics més difícils que hi ha, de la mà de dos dels historietistes catalans més importants de les últimes dècades: Manel Fontdevila i Albert Monteys. 

Així han dibuixat Manel Fontdevila i Albert Monteys el diari especial pel Còmic Barcelona

Aquest tàndem ha reviscut durant uns dies l’equip que van formar entre el 1997 i el 2014 a El Jueves, on van encapçalar la renovació de la revista amb sèries com La parejita, Tato i, sobretot, ¡Para ti, que eres joven!, que feien a quatre mans. Ara, gairebé deu anys després, han tornat recuperant aquell esperit de posar humor a l’actualitat en un especial en el qual la seva visió posa el contrapunt a les notícies. Així han treballat també en aquest especial, que inclou dues historietes, diverses il·lustracions i acudits lligats a l'actualitat del dia. 

Com sempre, la col·laboració màxima de la redacció, i de la generositat dels fotògrafs, que per un dia han cedit el seu espai als dibuixants tot oferint-los el seu suport en la postproducció, ho ha fet possible. Alguns dels dibuixos s’han pogut preparar amb temps i d’altres s’han fet sobre la marxa a la redacció, on Fontdevila i Monteys s’han instal·lat tota la jornada treballant al costat de tot l’equip. Gràcies als dibuixants i especialment als nostres lectors i subscriptors, que enteneu que no hi ha res més seriós que un somriure i que el rigor periodístic és compatible amb la innovació.

stats