COMUNICACIÓ
Mèdia 09/04/2011

"Per la derrota d'ETA": l'aposta d'avui del diari 'La Razón'

'ABC' i 'La Razón' donen suport a les portades a la manifestació convocada avui a Madrid en contra de la presència de l'esquerra abertzale a les institucions democràtiques. A la majoria de diaris, la notícia destacada és l'aprovació, per part de Mariano Rajoy, de les candidatures de Francisco Camps per al 22-M amb una desena d'imputats per casos de corrupció

Redacció
2 min
La Razón

BarcelonaLa Razón obre amb fotografies de diverses víctimes d'atemptats d'ETA amb les mans pintades de blanc i titula "Por la derrota de ETA", en referència a la manifestació que avui recorrerà els carrers de Madrid "contra la presència de la banda a les institucions", segons s'explica a la portada. El diari també destaca que l'objectiu de la marxa és que els "terroristes no puguin concórrer a les pròximes eleccions sota "qualsevol subterfugi o disfressa".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari ABC també dedica la portada a la manifestació de Madrid i titula "Hoy todos contra ETA" i anuncia que la cúpula del PP s'afegirà a la manifestació convocada per les víctimes del grup terrorista. Aquest tema comparteix la portada amb l'arribada de 37 presos cubans i les seves famílies, que es repartiran per dotze ciutats de l'Estat.

A la resta de publicacions diàries, un dels temes destacats és que Mariano Rajoy ha aprovat la llista que Francisco Camps presentarà a les eleccions del 22-M amb una desena d'imputats per corrupció. Público titula "La lista de la Gurtel" i mostra en una fotografia somrient el president valencià durant l'entrega de les distincions de Tío Paco que li va atorgar ahir la comunitat gitana de València. A la seva portada, Público també parla del rescat econòmic de Portugal, que el diari qualifica de "draconià".

Per la seva banda, El País obre també amb la notícia de la llista de Francisco Camps i dedica gran part de la seva portada a l'actualitat internacional. Del Japó explica que l'últim terratrèmol ha danyat tres centrals nuclears més i de Síria, que les forces de seguretat maten 22 manifestants. També fa referència al rescat portuguès i a l'exigència de la UE que el país lus ha de fer més reajustaments econòmics.

A El Mundo, Francisco Camps comparteix protagonisme amb Manuel Chaves, el president de la Junta d'Andalucia i el seu fill. Segons explica la portada, Chaves va presentar el seu fill a un immobiliari que el va contractar. Posteriorment, l'empresa es va beneficiar d'un canvi de legislatura que li va permetre construir dos camps de golf.

El diari ARA, per la seva banda, dedica la portada a l'anàlisi de les retallades que afectaran la sanitat pública vistes pels grans noms de la medicina de casa nostra, com ara Santiago Dexeus, Josep Maria Gil-Vernet, Moisès Broggi, Joaquim Barraquer i Antoni Caralps. També destaca les privatitzacions forçoses a Portugal i que la vacuna antitabac estarà llesta l'any que ve.

L'alt índex de contaminació a l'aire de Barcelona és el tema principal de la portada d'El Periódico, que assenyala que l'anticicló empitjorarà la qualitat de l'aire a l'àrea metropolitana. El diari també recorda que l'any 2010 el 30% de les estacions de control van superar els màxims fixats per la UE.

stats