TELEVISIÓ
Mèdia 27/06/2016

‘La Riera’ tanca la temporada a trets

El Nil torna a Sant Climent per acomiadar un curs en què l’audiència ha seguit baixant

Albert Castellví Roca
4 min
‘La Riera’ tanca la temporada a trets

MataróFa un any, el Balló va disparar una pistola, de manera suposadament fortuïta, i va matar l’Ona. Ara un altre tret està a punt de trasbalsar novament els veïns de Sant Climent. Aquesta bala, disparada per una barreja irrefrenable d’amor i odi, deixarà molt malferit -en el millor dels casos- un dels personatges de La Riera en el capítol que tancarà la setena temporada de la sèrie. I promet ser un dels motors de la nova etapa que arrencarà al setembre.

Aquest desenllaç tràgic és conseqüència de “l’obsessió malaltissa” que la Lídia té amb l’Omar, que la porta a “prendre decisions totalment a sang calenta”, diu l’actriu que dóna vida a aquesta empresària sense escrúpols, Anna Sahun. Però la covardia i els dubtes que té sobre el pla que ella mateixa ha dissenyat per posar fi al patiment que li provoca el fet de no poder recuperar l’amor de l’Omar (Adrià Collado) faran que les coses no acabin com ella havia previst. “La intenció de la Lídia és una, i acaba passant el contrari”, avança Sahun.

La resolució d’aquest enfrontament es descobrirà aquest dimarts a partir de les 21.55, quan TV3 emeti l’últim capítol de la temporada de la seva sèrie de sobretaula. Habitualment la telenovel·la s’allargava fins al juliol, però en aquest cas es va optar per avançar el final un mes perquè, en principi, havia de ser el comiat definitiu de La Riera. Quan la cadena va decidir renovar-la ja no hi havia prou marge per allargar la temporada, de manera que es va mantenir el calendari original, amb una excepció: la previsió era que la sèrie s’acabés diumenge, però la coincidència amb la nit electoral va fer que l’episodi s’ajornés dos dies.

La decisió d’allargar la sèrie va obligar a fer alguns retocs al guió d’aquest capítol, el número 1.344, per deixar algunes trames obertes i plantejar nous interrogants de cara a la vuitena temporada. Altres elements, però, s’han mantingut tal com estaven previstos, com el tret o la reaparició del Nil, que tornarà a Sant Climent dos anys després d’haver-ne fugit. El retorn del personatge interpretat per Peter Vives, però, serà només puntual: no està previst que el fill del Claudi i la Judit tingui presència a la nova temporada.

Aquest capítol també es fixarà en la relació de l’Ernest (David Selvas) i l’Àgata (Maria Molins), i en el tens triangle que formen el Sergi (Jordi Planas), la Maribel (Montse Morillo) i la reapareguda Cristina (Cristina Plazas). A més, se celebraran les eleccions i se sabrà si la candidatura de la Maria Monclús (Montse Guallar) i el Claudi (Pere Arquillué) obté majoria a l’Ajuntament.

Menys espectadors

Aquesta temporada ha sigut la segona menys vista des que es va estrenar La Riera, el gener del 2010: a falta de l’últim capítol, ha tingut 384.000 espectadors i una quota de pantalla del 21,8%, la qual cosa suposa un descens de 29.000 persones en relació amb l’any passat i de 115.000 en comparació amb la quarta temporada, que va ser la més vista. Només la primera etapa, que es va quedar amb 366.000 espectadors i un 19,3% de quota, va tenir menys audiència que l’actual. Això sí: la sèrie és un dels continguts més vistos a la web de TV3, amb 10 milions de reproduccions des del setembre i 77.600 usuaris únics cada setmana.

L’episodi especial que tancarà la temporada es va rodar en part a Mataró. L’escena del tret, per exemple, es va gravar a l’antiga fàbrica de Can Marfà, que ja havia acollit altres vegades la telenovel·la de TV3. El rodatge es va acabar l’última setmana de maig, però des de llavors el nou equip de guionistes, encapçalat per Carmen Abarca, treballa per tenir a punt els textos de l’arrencada del nou curs, que es començarà a enregistrar el 18 de juliol. En aquesta vuitena etapa hi haurà baixes com les de Laura Conejero (Judit) o Maria Pau Pigem (Sònia), però el gruix del repartiment es mantindrà.

Tardes d’estiu amb els moments clau de la sèrie

La Riera continuarà acompanyant els espectadors de TV3 durant l’estiu, però no ho farà amb capítols nous sinó amb recopilacions dels moments més rellevants dels cinc anys i mig que fa que és en antena. Des d’aquest dilluns i fins al 2 de setembre, les sobretaules del canal públic resumiran algunes de les trames principals de la telenovel·la, centrades en grups reduïts de personatges. Per exemple, avui i demà es recuperarà la relació entre la Mercè i l’Ignasi, i entre dimecres i dijous els protagonistes seran el Claudi i la Lídia. En total seran 49 capítols d’una hora, la qual cosa farà que fins a final de temporada Divendres arrenqui a les 17.00, 20 minuts més tard que normalment. Els nous capítols de La Riera.

stats