Mèdia 10/08/2016

Roger Saperas agafa les regnes del 'Tu diràs' de RAC1

Raül Llimós presentarà el 'Primer toc', que combinarà informació general i esports i s'emetrà de dues a tres de la tarda

Núria Juanico
3 min
Roger Saperas

BarcelonaLa graella d'esports de RAC1 es transforma de cara a la temporada vinent. El periodista Roger Saperas dirigirà i presentarà, a partir del 5 de setembre, el programa d'esports nocturn 'Tu diràs', que guanyarà mitja hora i s'emetrà des de dos quarts d'onze de la nit fins a la una de la matinada. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'emissora just abans de la retransmissió del torneig Joan Gamper. "Saperas és cent per cent RAC1. Un treballador incansable, format a la casa. Té el perfil ideal per iniciar la nova etapa del 'Tu diràs'", ha explicat el cap d'esports de RAC1, Raül Llimós. Saperas, que durant nou anys ha format part de l'equip de retransmissions del Barça a RAC1, ha avançat que el 'Tu diràs' serà "un espai on passaran moltes coses i hi haurà molts protagonistes".

Saperas agafarà el relleu de Dani Senabre, que a principis de juliol va dir adéu als oients del 'Tu diràs' després de cinc anys al capdavant del programa. La marxa de Senabre va estar envoltada de polèmica perquè el presentador es va acomiadar en antena criticant la seva destitució. En aquell moment Senabre va donar a entendre que seria Raül Llimós qui el rellevaria al capdavant del 'Tu diràs' i que ell tenia altres projectes a l'emissora del Grupo Godó. Tot i això, fa dues setmanes l'empresa va anunciar que l'acomiadava.

Malgrat aquest canvi, Raül Llimós no desapareixerà de l'antena de RAC1. El cap d'esports de l'emissora agafarà les regnes del 'Primer toc', que, a diferència de la temporada passada, ara s'emetrà de dues a tres de la tarda. Els primers quinze minuts del programa abordaran la informació general i seran conduïts per Laura Rosel. La resta del 'Primer toc', amb Llimós al capdavant, estarà dedicada a la informació esportiva. Llimós conduirà el programa de dilluns a dijous, i Xavi Rocamora, actual presentador del 'Versió estiu', ho farà de divendres a diumenge. Rocamora també s'encarregarà de la informació esportiva al programa dels caps de setmana 'Via lliure'.

Així, desapareixeran el '14/15' i el '100 metres', que fins ara han ocupat la franja del migdia a la graella de RAC1. El 'Primer toc' precedirà el 'Tot és possible', que començarà a les tres de la tarda i, per tant, perdrà mitja hora. Fins a la temporada passada, el 'Primer toc', que és un dels programes més veterans de l'emissora, s'emetia de set a nou del vespre. La incorporació d'Albert Om de cara al pròxim curs radiofònic amb un programa generalista a les set de la tarda va obligar RAC1 a eliminar el 'Primer toc' de la franja del vespre.

L'emissora també ha aprofitat aquest dimecres el torneig del Gamper per presentar les noves veus que formaran part de l'equip de retransmissions del Barça, que mantenen el nom 'El Barça juga a RAC1'. Com en les temporades passades, Joan Maria Pou encapçalarà les narracions del Barça, que incorporaran dos fitxatges: Marta Ramon i Edgar Fornós.

Ramon arriba a RAC1 des de la Cadena SER, on ha treballat des de fa vuit anys i ha estat quatre temporades editant el programa d'esports 'La graderia'. Pel que fa a Fornós, fins a la temporada passada formava part de Barça TV, on ha exercit durant vuit anys. RAC1 ha fitxat Ramon i Fornós després que els periodistes Jordi Costa i Sònia Gelmà, que fins a la temporada passada formaven part de l'equip de retransmissions del Barça a l'emissora, saltessin a Catalunya Ràdio amb un nou programa d'esports que s'emetrà al vespre. L'equip d''El Barça juga a RAC 1' també comptarà amb Jaume Mullor, Aleix Parisé i Marc Guillén. En paral·lel, els divendres i dissabtes Parisé presentarà el 'Tu diràs', i els diumenges Xavi Puig i Albert Ferran s'encarregaran del 'Superdiumenge' de quatre de la tarda a onze de la nit.

stats