Mèdia 26/02/2021

Rosa María Mateo confirma el relleu del treballador de TVE que va supervisar el rètol sobre la princesa Elionor

L'administradora única provisional de RTVE assegura que la casa reial espanyola no hi va tenir res a veure

2 min
Rosa María Mateo durant la seva compareixença

BarcelonaEn la que previsiblement serà la seva última compareixença a la comissió de control com a administradora única de RTVE, Rosa María Mateo ha confirmat que la direcció de la cadena ha substituït el treballador que hauria d'haver impedit que s'emetés el polèmic rètol sobreimpressionat sobre la princesa Elionor i els seus estudis de batxillerat a Gal·les durant el programa matinal de La 1. Mateo ha aclarit que no s'ha acomiadat cap treballador de la corporació pública, sinó que "hi va haver un relleu". Qui sí que va ser acomiadat va ser el responsable del càiron, Bernat Barrachina, treballador extern del programa, tal com ell mateix va explicar a través de les xarxes socials i ha confirmat Mateo.

L'emissió del rètol es va produir el 10 de febrer, quan el programa La Hora de La 1 explicava la decisió dels reis d'Espanya d'enviar la princesa Elionor a un col·legi exclusiu de Gal·les perquè hi cursi els dos anys de batxillerat. En el moment de la notícia, a la pantalla va aparèixer el rètol "Elionor se'n va d'Espanya, com el seu avi", en referència a Joan Carles I, que va marxar d'Espanya quan es van començar a multiplicar les sospites sobre les seves pràctiques econòmiques il·legals.

Mateo ha insistit que es va decidir el relleu del treballador "per considerar que la gravetat dels fets reclamava una resposta ràpida i contundent", i ha qualificat el rètol de "molt desafortunat, mai hauria d'haver aparegut a la pantalla de la televisió pública". Ha assegurat que el text era "un veritable despropòsit" i que la decisió de substituir la persona que n'hauria d'haver impedit l'emissió la va prendre la direcció sense cap mena de pressió de la Casa del Rei. "No tot s'hi val en la llibertat d'expressió", ha recalcat.

"La direcció del programa va ordenar suprimir el rètol tan aviat com va ser tècnicament possible fer-ho. A continuació, de manera coordinada amb la direcció, es van delimitar les responsabilitats i es va acordar el relleu. Li parlo de relleu, no d'acomiadament de la persona que hauria d'haver impedit l'emissió d'aquell rètol i no ho va fer", ha remarcat.

Rosa María Mateo abandonarà pròximament el seu càrrec al capdavant de RTVE després que ahir el Congrés va desencallar el procés de renovació del consell d'administració de la corporació i va triar sis dels deu membres de l'organisme. El pacte entre el PSOE, el PP, Podem i el PNB per tirar endavant el procés de renovació preveu que José Manuel Pérez Tornero sigui el nou president de RTVE.

stats