Mèdia 10/03/2022

RTVE emetrà l'adaptació estatunidenca d'Eurovisió

La gala final se celebrarà el 9 de maig, una setmana abans que el festival europeu

Laura Minguella
1 min
Snoop Dogg va sortir a l'escenari amb una samarreta blaugrana i va aixecar el públic amb Jump around, Drop it like it's hot i Young, wild and free.

BarcelonaLa plataforma RTVE Play emetrà l'American Song Contest, la versió estatunidenca d'Eurovisió. El pròxim 21 de març tindrà lloc la primera gala del concurs, que comptarà amb actuacions de solistes, duos i bandes en representació de tots els estats dels EUA. El festival durarà nou setmanes i la gran final tindrà lloc el 9 de maig, un dia abans de la primera gran semifinal d'Eurovisió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha anunciat RTVE, el concurs s'emetrà en diferit per poder editar els espais publicitaris i evitar els problemes que pugui causar la diferència horària entre tots dos països. La compra dels drets de l'American Song Contest respon a l'objectiu de la corporació d'enfortir i rellançar la marca Eurovisió, fet pel qual fa unes setmanes RTVE Play ja va retransmetre la final del Festival de Sanremo i la segona semifinal del Festival da Cançao. El canal Ten TV planejava adquirir els drets del festival americà de la cançó, però finalment no ha estat possible per la poca audiència que van obtenir les gales de preselecció de Finlàndia, San Marino i Estònia i que la mateixa cadena va emetre.

El certamen el presentaran Kelly Clarkson, guanyadora de la primera temporada d'American idol, i el raper Snoop Dogg i s'emetrà per la cadena NBC. A més, comptarà amb la producció executiva d'alguns dels màxims coneixedors del festival d'Eurovisió europeu, com Audrey Morrissey, Anders Lenhoff, Christer Björkman, Peter Settman, Ola Melzig o Gregory Lipstone.

stats