Mitjans públics
Mèdia 16/10/2014

El Congrés nomena Sánchez conseller de RTVE però no el farà president fins la setmana que ve

La majoria absoluta del PP ha permès l'elecció del substitut d'Echenique

Ara
1 min

BarcelonaEl candidat del PP a presidir RTVE, José Antonio Sánchez, s'ha convertit aquest dijous a la tarda en conseller de l'ens públic, amb els únics vots del partit que l'havia proposat. Després que dimarts el Congrés tombés el seu nomenament en una primera votació en què requeria una majoria de dos terços per sortir escollit, en aquesta segona votació, en què només feia falta la majoria absoluta, ha aconseguit passar el tall.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, el candidat ha rebut el suport de 180 diputats en una votació secreta que també ha deixat 4 suports per al candidat proposat per UPyD, Franciso Montemayor, 109 vots en blanc i 2 de nuls. Tal com ja havia passat dimarts, els diputats d'Izquierda Plural, del PNB i d'Amaiur han optat per no participar en la votació com a mostra de protesta pel que consideren una imposició del candidat del PP.

De totes maneres, Sánchez encara no ha aconseguit ser nomenat president, ja que per a això cal una altra votació específica que ha tingut lloc al final del ple d'aquest dijous i en què, com s'esperava, no ha aconseguit el suport dels dos terços del Congrés. En concret, ha rebut 176 vots favorables, mentre que 94 han estat en blanc i un ha estat nul.

Sánchez, doncs, haurà d'esperar fins dimecres de la setmana que per convertir-se en el substitut de Leopoldo González-Echenique. En aquesta segona votació en tindrà prou amb la majoria absoluta de la cambra –i per tant, amb els vots del PP– per ser escollit.

stats