Mèdia 18/06/2019

Sanchis, a la comissió del 155: “L’amenaça d’intervenir els mitjans públics continua”

El director de TV3 ha alertat d'aquesta situació en la seva compareixença parlamentària

Ara
2 min
Saül Gordillo i Vicent Sanchis durant la compareixença parlamentària

BarcelonaEl director de TV3, Vicent Sanchis, ha alertat avui durant la seva participació a la comissió del 155 que, tot i la fi de l’aplicació del 155, l’amenaça d’intervenir els mitjans públics catalans segueix vigent a causa de "la campanya de desgast i desprestigi" cap a TV3 i Catalunya Ràdio "orquestrada des d’alguns partits polítics i mitjans estatals". Sanchis ha recordat que l'any 2017, quan es va aplicar el 155, "primer van arribar les veus de desprestigi i després es va plantejar la intervenció dels mitjans". "Va haver-hi ingerències de l'Estat. Poques, però n'hi va haver. No en vaig fer cas en aquell moment, i no en faré ara", ha rematat el director de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença, Sanchis ha assegurat desconèixer per què no es van intervenir els mitjans, però ho atribueix "a la decisió dels treballadors de les dues empreses i la complicitat de treballadors d'altres empreses de comunicació europeus". "En els mitjans públics es treballa en llibertat, tot i els condicionants", ha explicat Sanchis.

Per la seva banda, Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, ha assegurat que durant aquest temps han intentant defensar els mitjans i els professionals dels atacs "sense caure en el fang mediàtic". "Tot això ha passat en un context en què la democràcia i la comunicació estan en profunda transformació", ha explicat Gordillo, que s'ha queixat de com el soroll a les xarxes socials ha afectat la reputació de l'emissora pública de Catalunya. Gordillo ha explicat que no va parlar amb ningú els dies previs a l'aplicació del 155 però que sí que va demanar més protecció per a Catalunya Ràdio al conseller Joaquim Forn perquè els arribaven amenaces a través de les xarxes socials.

Gordillo ha assegurat que no ha quedat una sensació d'autocensura després del 155, sinó al contrari. "La gent de la ràdio se sent més rellevant amb la feina que fa", ha explicat el director de la ràdio.

stats