Violència sexual
Mèdia 29/03/2023

Saül Gordillo reclama 450.000 euros a 'Principal' per acomiadament improcedent

El mitjà el va acomiadar arran de dues denúncies d'agressió sexual interposades per dues treballadores

2 min
El periodista Saül Gordillo en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl periodista Saül Gordillo ha presentat una demanda contra Principal, el diari digital de 8TV, per acomiadament improcedent i vulneració de la presumpció d'innocència. Reclama una indemnització de 450.015 euros. Gordillo dirigia el mitjà digital fins a principis de gener, quan l'òrgan d'administració del mitjà el va destituir arran de la denúncia de dues treballadores per agressió sexual. L'empresa el va acomiadar en aplicació del seu protocol contra la violència sexual: es va contractar un professional independent per fer un informe i, arran de les conclusions, es va decidir cessar Gordillo.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Gordillo, que actualment és investigat, considera que la decisió de l'empresa és un acomiadament improcedent i al·lega que es van vulnerar els seus drets fonamentals de defensa, a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la presumpció d’innocència. Segons recull Principal, en la demanda presentada per Gordillo es diu que l'empresa "es va posar en contacte amb una de les parts en conflicte, en aquest cas les denunciants, oferint-los suport, assistència i assessorament", cosa que, segons el denunciant, seria una "acció discriminatòria" cap a ell. L'exdirector de Catalunya Ràdio assegura que pateix “ansietat” a causa del que ell considera un “linxament mediàtic” i acusa els mitjans de fer un seguiment del cas “parcial, tendenciós i incriminatori”.

Les dues agressions a les treballadores de Principal, de les quals Gordillo era cap, haurien tingut lloc l'1 de desembre durant el sopar de Nadal de l'empresa. La primera denúncia la va posar una treballadora de 23 anys que relata que l'agressió s'hauria produït a la barra del local, mentre demanaven una copa, pocs minuts abans de les 3 de la nit. La segona treballadora va denunciar una agressió sexual que hauria tingut lloc posteriorment al cotxe de Gordillo.

stats