Sector audiovisual

Per què ara pots veure sèries de HBO a Netflix?

La plataforma de Ted Sarandos ha incorporat al seu catàleg 'Insecure' i 'Ballers'

2 min
Dwayne Johnson, protagonista de 'Ballers'

BarcelonaQuan va néixer l'ecosistema de plataformes de streaming un dels seus ganxos era que cada una tenia les seves pròpies produccions, sèries que només podies veure en aquell servei concret a canvi de la quota mensual corresponent. Des de fa uns mesos això ja no és exactament així, sobretot pel que fa a HBO Max. En plena crisi de model, algunes de les seves sèries de referència es poden veure a la plataforma, però també a serveis rivals. Sorprenentment, produccions que s'havien convertit en estàndard de la companyia ara també estan disponibles a Netflix. És el cas de la comèdia Insecure i la sèrie esportiva Ballers, que tot just aquest dimecres s'incorporava al catàleg de la plataforma de Ted Sarandos.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest canvi de cromos es deu a l'acord per llicenciar continguts que Warner Bros Discovery, grup del qual forma part HBO Max, va signar amb Netflix a principis de l'estiu. És un moviment que no només afecta el mercat nord-americà sinó que té abast internacional i que no implica que Netflix tingui l'exclusivitat de les sèries de HBO que pot distribuir. A més d'Insecure i Ballers, està previst que Netflix ofereixi als seus subscriptors la possibilitat de veure ficcions de segell HBO com True blood, A dos metros bajo tierra, Band of brothers o The Pacific.

La decisió de llicenciar els continguts a tercers encara que siguin rivals respon a l'objectiu de David Zaslav, CEO de Warner Bros Discovery, de quadrar els números del grup i treure un rendiment econòmic de la seva biblioteca de continguts. Aquesta estratègia va començar a finals de l'any passat, quan HBO va començar a fer desaparèixer del seu catàleg sèries com ara Westworld. Molts dels títols que van passar per la guillotina es van llicenciar a les plataformes conegudes com a FAST (free ad-supported streaming), serveis de streaming finançats a través de publicitat com, per exemple, Pluto TV o Tubi. Compartint productes amb rivals directes com Netflix, HBO Max fa un pas més en la seva estratègia i canvia un dels fonaments del sector de l'streaming. Segons Deadline, l'acord amb Netflix va patir les reticències dels executius més veterans de HBO, però finalment la necessitat econòmica es va imposar.

Els últims anys no han estat senzills per al grup d'entreteniment. La fusió el 2021 entre Warner, el grup mare, i Discovery, per donar lloc a Warner Bros Discovery (WBD), va fer evidents els problemes econòmics als quals s'enfronta un mercat de l'streaming que està superpoblat. En aquest sentit, una de les decisions que va prendre Warner Bros Discovery per suposadament endreçar la casa va ser canviar de nom i d'imatge HBO Max. A partir del 2024 s'anomenarà Max i inclourà els continguts de l’actual HBO Max i de Discovery+, que continuarà mantenint el seu servei independent, a més de produccions de HGTV, Discovery Channel, TNT i Food Network, entre d’altres. El president de Discovery, JB Perrette, va defensar el moviment assegurant que era una manera de "simplificar i millorar l'experiència dels consumidors".

stats