Plataformes

Tot el que necessites saber de la fi immediata dels comptes compartits de Netflix

La companyia ha explicat que acaba amb aquesta pràctica a partir d'avui

3 min
Un ususari de Netflix, amb el compte compartit

BarcelonaDesprés de setmanes de confusió, Netflix ha anunciat que a partir d'avui posa fi als comptes compartits a Espanya. La companyia de streaming, a més, ha volgut aclarir quines opcions tenen a partir d'ara els usuaris del servei. "Més de 100 milions de llars comparteixen els seus comptes, un fet que redueix la nostra capacitat d'invertir en la creació de grans històries, explicades en sèries i pel·lícules de la màxima qualitat", ha explicat Netflix per justificar la seva dràstica decisió. Els responsables de Netflix a Espanya han especificat que en els pròxims dies informaran de la nova política als subscriptors de forma progressiva, a través d'e-mail o la pròpia plataforma. Alguns clients, de fet, ja han començat a rebre notificacions dels canvis.

El canvi no només afecta el mercat espanyol; el Canadà, Nova Zelanda i Portugal també es queden sense comptes compartits de manera immediata. "Durant l'últim any hem estat provant diverses opcions per als comptes compartits a Llatinoamèrica, i ja estem preparats per aplicar-les a altres països. Avui comencem amb el Canadà, Espanya, Nova Zelanda i Portugal", ha detallat la companyia a través de la seva pàgina web.

Compte propi o usuaris extres

En primer lloc, Netflix ha explicat que els usuaris hauran de configurar la ubicació principal del seu compte perquè totes les persones que viuen en una mateixa casa puguin utilitzar la plataforma. A més, a través de la funció Gestionar l'accés i els dispositius els subscriptors podran controlar qui té accés al compte.

A partir d'aquí, els usuaris que compartien comptes tenen dues opcions per continuar fent servir Netflix. La primera opció és que les persones que estaven fent ús del servei de manera alegal –l'empresa considera que la compartició és una mala utilització de les funcions del servei– es facin un compte propi i paguin la tarifa que més els convingui. Per facilitar-ho, Netflix ha activat la funció Transferència de perfil, que permet que qualsevol persona que utilitza un compte pugui traslladar el seu perfil a un compte propi de pagament. D'aquesta manera conservaran l'historial de continguts que han vist i el seu llistat de preferències.

L'altra possibilitat per no perdre accés a Netflix és afegir usuaris extres a una subscripció pagant un plus en la tarifa habitual. Aquesta opció només està disponible per a aquells subscriptors que paguen el pla estàndard o prèmium i, per tant, les persones que paguen la tarifa bàsica, amb publicitat o sense, en queden fora. La tarifa estàndard dona l'opció d'afegir un membre extra o subcompte, mentre que la prèmium dona la possibilitat d'arribar fins a dos. Cadascun d'aquests subcomptes tindran el seu propi nom d'usuari i contrasenya, a banda de recomanacions personalitzades. A l'estat espanyol tindrà un cost extra de 5,99 euros al mes per persona (a Portugal, en canvi, costa 3,99 euros). Aquest preu s'haurà de sumar al preu de la tarifa estàndard, 12,99 euros al mes, o de la prèmium, 17,99 euros al mes.

Fa una setmana va córrer la brama que per continuar utilitzant un mateix compte els usuaris haurien de connectar-se com a mínim un cop al mes a la xarxa wifi de la llar vinculada a la subscripció. Dimarts, durant un breu període de temps, un article publicat al centre d'ajuda de Netflix pels usuaris de Xile, Perú i Costa Rica incloïa aquesta mesura que només era aplicable a aquests països. Posteriorment, la informació es va actualitzar i mai es va anunciar que els usuaris espanyols haguessin de complir aquest requisit per tenir accés als seus comptes. En els detalls que ha fet públics avui no en parla i assegura que els usuaris podran continuar fent ús dels seus comptes quan estiguin de viatge, tant a través dels seus dispositius habituals com iniciant sessió a televisors d'hotels, segones residències i lloguers vacacionals.

Tal com reconeix Netflix a la seva pàgina web, la fi dels comptes compartits respon a motius econòmics. L'explosió del mercat de l'streaming ha fet que la competència per aconseguir subscriptors sigui cada cop més ferotge i que múltiples usuaris utilitzin un compte que no és propi minva les possibilitats de creixement de la companyia. En la presentació dels resultats del darrer trimestre, Netflix va reconèixer que prohibir la compartició de comptes és una mesura impopular i que inicialment pot provocar que pateixin baixes de subscripcions. Així i tot, asseguren que un cop superat aquest rebuig inicial hi haurà un augment de nous clients o un nou ingrés de diners a través dels membres extres de cada compte.

La companyia fa temps que busca la manera de guanyar nous subscriptors. Abans de posar fre als comptes compartits va llançar la tarifa bàsica amb publicitat, una subscripció que costa 5,49 euros al mes i ofereix accés al servei amb talls de publicitat abans i durant l'streaming dels continguts (entre 4 i 5 minuts d'anuncis per hora). Aquesta tarifa té altres limitacions: no permet descarregar-se els continguts per veure'ls si no es disposa de connexió a internet i no dona accés a totes les pel·lícules i sèries del catàleg a causa d'algunes restriccions de llicències.

stats