Mèdia Sèries 07/02/2022

Una sèrie per governar-los a tots: Bayona dirigirà la superproducció sobre els orígens d''Els senyor dels anells'

La producció d'Amazon serà la més cara de la història de la televisió, per davant de 'Joc de trons'

Àngel Català
4 min
Un dels cartelles de la nova sèrie

BarcelonaDesprés d'anys d'espera, els fanàtics de l’univers fantàstic de Tolkien ja tenen una data a la qual aferrar-se. El senyor dels anells: els anells de poder veurà la llum el pròxim 2 de setembre del 2022 a Amazon Prime Video. Vuit anys després de l’estrena d'El hòbbit: la batalla dels cinc exèrcits, l'última adaptació cinematogràfica de Peter Jackson de l'univers de Tolkien, la companyia de Jeff Bezos torna a esprémer una de les sagues literàries més aclamades de tots els temps. Abans d'estrenar-se ja és la sèrie més cara de la història de la televisió, per davant de Joc de trons. Amb una inversió de 462 milions de dòlars, Amazon confia que Els anells de poder serà la sèrie que finalment els farà tornar a la primera línia de la guerra de l'streaming. Per això, s'han abonat a una estratègia de grans expectatives en què els detalls de la sèrie es van revelant amb comptagotes. L'última novetat? Els més de vint pòsters de personatges que la plataforma va compartir la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A la xifra de 462 milions de dòlars que ha costat la producció de la sèrie se li han de sumar els 250 milions de dòlars que va pagar Amazon pels drets d’explotació de l’obra amb la Fundació Tolkien i Warner Bros. L’acord entre les parts implicades, signat el 13 de novembre del 2017, obligava a fer un producte de diverses temporades i la possibilitat de produir futures sèries derivades. Això no obstant, la parada de màquines provocada per la irrupció del coronavirus va obligar a posposar la producció de la primera temporada fins al juliol del 2020, quan estava previst engegar-la el 2019.

Els rumors sobre quina seria la història que es desenvoluparia a Els anells de poder es van multiplicar quan Amazon i la Fundació Tolkien van anunciar la col·laboració. Les primeres informacions apuntaven que la sèrie exploraria la història del jove Aragorn, una estratègia que va canviar després que es reunissin els showrunners J.D. Payne i Patrick McKay i l'equip de guionistes.

Una era de grans poders i herois inesperats

En un gir sorprenent, Amazon va publicar un mapa de la Terra Mitjana a la Segona Edat, una era ambientada 3.500 anys abans dels esdeveniments d’El hòbbit i El senyor dels anells, amb Númenor com a lloc central de la història. Segons ha avançat el portal TheOneRing.net, fundat l’any 1999 per fanàtics de les obres de Tolkien, aquesta Segona Edat formaria part de l’Edat Fosca, un període en què "es van forjar grans poders, regnes gloriosos i caiguts, herois inesperats posats a prova, una esperança que penja d’un fil i l’antagonista més gran de Tolkien: Sauron". 

Pel que es coneix fins ara, el principi de la sèrie tindrà lloc als assentaments èlfics d’Eriador i acabaria amb el Tall d’Isildur, encarregat de frenar el nou i penúltim ressorgiment de Sauron. En aquesta època, els homes més poderosos ocupen Númenor, una illa que els va ser regalada pels valar com a recompensa per haver suportat Morgoth, el primer Senyor Obscur. L'acció s’estendria per un ampli mapa que aniria des de les profunditats més fosques de les Muntanyes Boiroses, passant pels majestuosos boscos de la capital dels elfs Lindon i l’impressionant regne insular de Númenor, fins a acabar als confins més llunyans del mapa. D'aquesta manera, sembla que Amazon explicaria la Caiguda de Númenor, una història que li permetria indagar sobre l’origen de la forja dels anells, el malvat Sauron i el seu ascens al poder, les ambicions dels homes o l’eterna enemistat entre els elfs i els nans.

De Nova Zelanda al Regne Unit

Els seguidors de la saga ja estan acostumats que la bellesa natural de Nova Zelanda impregni els paisatges de la saga. Va ser en aquest país on Peter Jackson va gravar les dues trilogies de llargmetratges, i on ara Amazon ha decidit seguir el seu llegat. Això no obstant, va sorprendre, i molt, que la companyia anunciés que la producció de la segona temporada abandonaria el país oceànic per un territori completament diferent: el Regne Unit. Tot apunta que aquest inesperat moviment forma part d’una estratègia de la plataforma per reforçar les produccions al territori, on ja té en marxa produccions com Los hijos de Anansi i Good Omens, segons detalla la revista Variety. La decisió no ha sigut ben rebuda, especialment pel govern de Nova Zelanda, que declara estar decebut pel canvi. Així doncs, la segona temporada es gravarà a Bray Film Studios (Rocketman, Mamma mia) i a l’aeròdrom de Bovingdon, i la preproducció començarà el segon trimestre del 2022.

Un repartiment gairebé desconegut

Des del principi, Els anells de poder ha estat envoltada d'un secretisme que s'ha fet extensiu al repartiment. Des de l'anunci del projecte, Amazon ha anat revelant els noms de la més d'una vintena d'actors i actrius que participaran en la sèrie, la major part dels quals força desconeguts pel gran públic. El britànic Robert Aramayo, que va interpretar la versió jove de Ned Stark a Joc de trons, serà un dels protagonistes principals, mentre que l'australiana Markella Kavenagh interpretarà un personatge anomenat Tyra. També està confirmada l'actriu Morfydd Clark, que donarà vida a una versió jove de la Galadriel, la reina elfa que a les pel·lícules va interpretar Cate Blanchett.

L’ull de J.A. Bayona 

El director català J.A. Bayona (Lo imposible, Un monstruo viene a verme) ha sigut l'encarregat de dirigir els dos primers capítols d’Els anells de poder, juntament amb la seva sòcia Belén Atienza, dos primers episodis que marcaran el to de tota la sèrie. "No puc esperar per portar el públic de tot el món fins a la Terra Mitjana i fer que descobreixin les meravelles de la Segona Edat, amb una història mai vista abans", assegurava Bayona quan es va anunciar el seu fitxatge.

stats