Mèdia Sèries 09/05/2022

De 'Sex education' a 'Doctor Who': Ncuti Gatwa serà el primer actor negre a interpretar l'icònic personatge de ciència-ficció

L'intèrpret serà el catorzè 'doctor' de la història de la sèrie

2 min
Ncuti Gatwa a la catifa vermella dels Bafta de televisió

BarcelonaNcuti Gatwa serà el primer actor negre a donar vida a Doctor Who, el viatger en el temps d'origen alienígena que protagonitza la longeva sèrie britànica de ciència-ficció homònima. L'intèrpret agafa el relleu de Jodie Whittaker, que també va trencar motlles sent la primera dona que interpretava el Senyor del Temps. Gatwa es convertirà en el catorzè doctor de la història de la ficció, que es va començar a emetre l'any 1963.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nou doctor és conegut per la seva participació a Sex education, el gran èxit de Netflix en el qual interpreta l'Eric, el millor amic del protagonista, l'Otis. Gràcies a aquest paper l'actor ha estat nominat en tres ocasions com a millor intèrpret còmic als Bafta de televisió. Aprofitant la celebració d'aquests guardons, que s'entregaven ahir a Londres, la BBC va anunciar el seu fitxatge per Doctor Who. Diumenge Gatwa, de 29 anys, compartia a les seves socials una foto seva acompanyada de dos cors i un quadrat blau, l'emoticona amb què es representa la Tardis, la cabina de telèfon de policia de color blau que el doctor utilitza per als seus viatges en el temps.

A la catifa vermella dels Bafta de televisió, Gatwa, nascut a Ruanda però criat a Escòcia, va explicar que fa més de quatre mesos que sap que interpretarà el Doctor Who, però que durant tot aquest temps ha hagut de guardar el secret. "És un paper increïblement icònic i una sèrie també molt icònica, espero fer-li justícia", va confessar Gatwa, que competia pel guardó com a millor actor, que finalment es va endur Jamie Demitrou per Stath lets flats.

Una de les particularitats de Doctor Who és que té la capacitat de regenerar-se, una qualitat que ha permès que al llarg de la història l'hagin interpretat diversos actors com ara David Tennant, Matt Smith o, ara, Ncuti Gatwa.

stats