Estrena televisiva

'The Bear' promet alçar-se de nou com una de les sèries de l'any

La segona temporada de la sèrie culinària transformarà el restaurant i posarà el focus en la família i les cures

3 min
Els protagonistes de 'The Bear' a la segona temporada

BarcelonaLa crítica nord-americana i anglesa és unànime i deixa pels núvols la segona temporada de The Bear, que es va estrenar a finals de juny als Estats Units i a finals de juliol al Regne Unit. "Més deliciosa que la primera temporada", afirma Lucy Mangan a The Guardian, i li posa cinc estrelles. "La segona temporada de la sèrie és més estimulant, més centrada en l'equip i més magnífica", escriu James Poniewozik a The New York Times. El periodista John Nugent diu a Empire que aquesta nova entrega és "superlativa" i que tot apunta que serà recordada com una de les sèries de l'any. A Catalunya, els nous episodis del drama culinari estan disponibles a Disney+ a partir d'aquest dimecres.

Jeremy Allen White (Carmen) tornarà als fogons de The Original Beef of Chicagoland, el restaurant del seu germà Michael, mort per suïcidi. Durant tota la primera temporada, el jove xef estrella agafava les regnes del local i feia tots els possibles per tirar-lo endavant amb un equip de treballadors entranyable però ple de peculiaritats i amb algunes mancances professionals. A la segona entrega, la sèrie es fixarà precisament en aquests personatges i en les seves històries de superació. Després d'haver demostrat la seva força de voluntat i persistència, el Marcus (Lionel Boyce), el cap de pastisseria, marxarà a Dinamarca a aprendre noves tècniques, inspirar-se i tornar carregat d'idees per al restaurant.

La Tina (Liza Colón-Zayas) i l'Ebra (Edwin Lee Gibson) també deixaran el local d'entrepans per formar-se en una escola de cuina. Mentrestant, la germana del Carmen, la Sugar (Natalie Berzatto), entrarà al restaurant com a responsable dels comptes i tirarà endavant unes reformes considerables. El Richie (Ebon Moss-Bachrach), el millor amic del Michael, també s'hi involucrarà malgrat el seu escepticisme per les idees dels germans. Mentre els cuiners es formen i el local pren una forma totalment diferent, la Sydney (Ayo Edebiri) es quedarà amb el Carmen i junts buscaran la manera de convertir el restaurant en un lloc gastronòmic de categoria.

La Sydney, de fet, agafa molta més presència i pràcticament es converteix en coprotagonista de la ficció. Lluny queda aquella jove que, al principi, no s'atrevia a contradir el Carmen davant les decisions gastronòmiques perquè el considerava el seu ídol. Ara assumirà molta responsabilitat a la cuina, serà l'encarregada de crear el menú i se sabran els motius pels quals s'ha dedicat a l'hostaleria: per impressionar el seu pare, que tenia The Original Beef of Chicagoland com un dels seus llocs preferits.

A la primera temporada, The Bear explorava el trauma i el sentiment de culpa del Carmen davant el suïcidi del seu germà. La seva evolució emocional anava lligada al viatge que feia com a responsable d'un restaurant a punt d'entrar en bancarrota i ple d'obstacles burocràtics. De la mateixa manera, aquesta segona temporada la sèrie explorarà què passa després del primer dol, en la necessitat de trobar un propòsit a la vida i de perseguir-lo per tirar endavant. Es tracta, doncs, d'una entrega més lluminosa i optimista respecte els primers episodis, tot i que no abandona el ritme trepidant i caòtic intrínsec als fogons del local.

El repartiment creix

Gran part dels personatges secundaris de la primera temporada repetiran en aquesta segona, si bé també n'hi haurà de nous. Un d'ells és els que interpreta l'actor Bob Odenkirk (Better call Saul), que encarna el Lee, l'oncle del Carmen. La família del protagonista, de fet, tindrà un protagonisme rellevant amb personatges com el de Jamie Lee Curtis, que interpreta la mare erràtica del Carmen, i el de Sarah Paulson, una cosina divertida i plena d'idees esbojarrades. També se suma a la sèrie Molly Gordon (Shiva baby) com a Claire, una jove del passat del Carmen que hi establirà un vincle sentimental i que li farà bé, malgrat que a ell li costarà de veure. Segons van explicar els directors de la ficció en una entrevista a Variety, Joanna Calo i Christopher Storer, la nova temporada tindrà un repartiment més gran per posar així el focus "en l'hospitalitat i la cura dels altres", amb escenes fora del restaurant i amb el protagonisme de les famílies dels treballadors. Aquesta entrega també comptarà amb l'aparició especial de la multipremiada Olivia Colman.

The Bear va convertir-se en una de les sèries de culte del 2022 i va ser tot un fenomen. La ficció va captivar els espectadors per la seva atmosfera audiovisual, plena de les tensions, els crits, les pressions i la intensitat d'una cuina professional però també d'humor, de diàlegs àcids, escenes memorables i passió pel bon menjar. Tots aquests ingredients reapareixen amb força a la segona temporada que, segons els crítics, té un episodi sensacional: el número 6. The Bear va valdre a Jeremy Allen White el Globus d'Or a millor actor en una sèrie de comèdia el gener passat. L'actor també és candidat a l'Emmy a millor intèrpret de comèdia. La sèrie, a més, està nominada a l'Emmy a millor comèdia i a sis premis més.

stats