Mèdia 22/12/2013

Suècia celebra els 70 anys de la reina Sílvia

A.c.r.
1 min
Suècia celebra els 70 anys de la reina Sílvia

BarcelonaLa reina Sílvia de Suècia compleix demà 70 anys, i divendres va celebrar-ho amb una gala titulada Una nit per a la nostra reina, que la televisió pública del país emetrà demà perquè tots els súbdits que no van poder participar-hi també en puguin gaudir, encara que sigui des de la distància i amb tres dies de retard.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La família reial completa -incloent-hi Sofia Hellqvist, l'ex- stripper que surt amb el príncep Carles Felip i que de mica en mica està aconseguint l'acceptació dels monarques- va assistir a l'acte, que va tenir lloc al Teatre Oscar de la capital sueca, Estocolm, i durant el qual van actuar alguns dels cantants més populars del país escandinau, com Peter Jöback, Lena Philipsson, Tomas Ledin, Hanna Lindblad i el grup Poplabbet. La gala tenia caràcter benèfic, i els diners recaptats es destinaran a la fundació Care About the Children, creada com a regal d'aniversari per a la reina per un grup d'empresaris del país amb l'objectiu d'ajudar nens d'arreu del món en situació de pobresa.

Tot i que la protagonista absoluta de la nit -i de la resta d'actes que s'han celebrat des de dijous- és la reina Sílvia, bona part de les mirades es van dirigir cap a la princesa Magdalena, la més petita dels tres fills dels reis, que està embarassada de set mesos.

Nascuda a Alemanya, Sílvia Sommerlath va conèixer l'aleshores príncep de Suècia Carles Gustau als Jocs Olímpics de Munic del 1972, on ella treballava en tasques de protocol. La relació es va fer oficial el març del 1976 -quan Carles Gustau ja regnava- i al juny es van casar i ella es va convertir en reina.

stats