Mèdia 20/05/2013

El Suprem confirma la condemna a Telemadrid per vulnerar el dret de vaga dels seus treballadors

Haurà de pagar 20.000 euros a la UGT i la CGT pels danys morals causats

Ara
1 min

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha condemnat Telemadrid per haver vulnerat el dret de llibertat sindical quan va utilitzar les imatges de TVE i reportatges d'agències per informar del sorteig de la Loteria de Nadal el 22 de desembre del 2010, mentre els seus operadors i auxiliars de càmera secundaven una vaga aquell mateix dia. Segons informa 'Público', la decisió del Suprem suposa que la cadena autonòmica haurà de pagar 20.000 euros a la UGT i la CGT, convocants de la vaga, en concepte d'indemnització pels danys morals causats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena va substituir el senyal institucional que oferia TVE. A més, per servir a l'audiència reportatges sobre les reaccions de la gent al carrer, la cadena va fer servir imatges facilitades per agències informatives.

La sala social número 33 de Madrid ja havia condemnat per aquest motiu la cadena pública, ara ratificada. Llavors, ja subratllava que Telemadrid havia estat condemnada anteriorment en almenys dues ocasions per vulneració del dret a la llibertat sindical.

stats